Alarmă falsă cu bombă la Palatul de Justiţie

Alarmă falsă cu bombă la Palatul de Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 26 octombrie, când şedinţele de judecată de la Palatul de Justiţie se aflau în plină desfăşurare, un bărbat a anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 că în interiorul clădirii se află o bombă.

Acest lucru s-a petrecut la ora 12:48, iar câteva minute mai târziu judecătorii, grefierele, arhivarii, dar şi justiţiabilii au fost evacuaţi.

„Clădirea a fost evacuată în câteva minute, iar zona a fost securizată de către jandarmi. Echipajele speciale au efectuat, conform procedurilor, cercetări în interiorul clădirii, iar la ora 14:30 s-a constatat că este vorba despre o alarmă falsă şi s-a permis accesul în interiorul Palatului”, a declarat Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

În tot acest timp şedinţele de judecată au fost oprite şi s-a pierdut timp preţios.

Mai precis, potrivit preşedintelui Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu, la cele trei instanţe gălăţene (Tribunal, Judecătorie şi Curtea de Apel) se aflau în plină desfăşurare 6 şedinţe.

O parte dintre acestea vizau cauze penale cu persoane private de libertate, aşa că peste 30 de astfel de persoane au fost preluate de către angajaţii penitenciarelor, urcate în maşini, şi apoi aduse înapoi pentru şedinţele de judecată. 

Există însă şi informaţii, neconfirmate oficial, că de pe acelaşi număr de telefon la care s-a anunţat plasarea bombei a fost efectuat şi un apel către ambulanţă, o anumită persoană solicitând intervenţia unui echipaj la sediul Palatului de Justiţie şi spunând că se simte rău.

În această cauză se fac în continuare cercetări, iar dacă va fi găsit, autorul apelului telefonic prin intermediul căruia s-a anunţat plasarea bombei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani, aşa cum prevede Legea 535 din 2004.

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.