Doi traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti

Doi traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi bărbaţi, de 28, respectiv, 32 de ani, au ajuns în arest preventiv, după ce ideea lor de a produce bani a fost depistată de poliţiştii gălăţeni. Totul a ieşit la cale după ce poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, a fost găsită şi desfiinţată o cultură de cannabis indoor, amplasată într-un solar special edificat pe o parcelă anume închiriată şi împrejmuită de cei doi bărbaţi, H. M. C şi I. D. G, din Brăila şi Tecuci.

Conform anchetatorilor, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna iunie 2016, inculpaţii H. M. C şi I. D. G au luat hotărârea infracţională de a înfiinţa o cultură indoor de cannabis, sens în care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci. Ulterior, cei doi s-au preocupat, în paralel, de găsirea şi închirierea unei parcele de teren aptă pentru a găzdui cultura de cannabis pe care au împrejmuit-o şi pe care au edificat un solar. În urma germinării seminţelor, au fost obţinute 156 de plante de cannabis, care au fost transplantate în solar, la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate.

Pe lângă cultura de cannabis, cu ocazia efectuării percheziţiilor, anchetatorii au găsit, într-unul dintre imobile verificate, o puşcă cu lunetă, introdusă, în mod ilegal în România de către inculpatul H. M. C şi deţinută în contra dispoziţiilor legale. Arma a fost ridicată în vederea confiscării.

Faţă de inculpaţi, care sunt acuzaţi de încălcarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, s-a luat măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore, propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile fiind înaintată Tribunalului Galaţi.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorulor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.        

Citit 4287 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2023 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.