Se circulă periculos pe şoselele gălăţene. Recoltă de şoferi în prag de comă alcoolică

Se circulă periculos pe şoselele gălăţene. Recoltă de şoferi în prag de comă alcoolică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Trei dintre cei şapte conducători auto prinşi cu alcoolemii peste limita contravenţională la finele săptămânii trecute erau în prag de comă etanolică. Doi dintre ei nu aveau nici măcar permis de conducere, unul refuzând să îi fie prelevate probele biologice care ar fi arătat o concentraţie de alcool în sânge de peste doi la mie.

Traficul rutier în weekend, în judeţul Galaţi, nu este periculos doar din cauza numărului mare de vitezomani care calcă pedala de acceleraţie ca să ajungă care încotro, ci mai ales de acei inconştienţi care se urcă morţi de beţi la volan, în unele cazuri chiar fără a deţine permis de conducere. Trei astfel de situaţii s-au înregistrat pe şoselele din judeţ în decurs de numai câteva zile, "vedetă" fiind un tecucean de 37 de ani, oprit în trafic pe o stradă din municipiu. Bărbatul conducea o maşină deşi, aşa cum au stabilit poliţiştii la testarea cu etilotestul, avea o alcoolemie de 1,34 la mie în aerul expirat, dar fără a deţine carnet de şofer pentru vreo categorie de vehicule. Ajuns la spital, individul a refuzat să îi fie recoltate probe biologice, ceea ce nu l-a scutit de dosar penal, pentru conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi refuz de prelevare a probelor biologice. Tot cu alcoolemii de peste unu la mie au fost depistaţi doi şoferi, unul de 41 de ani, la Umbrăreşti, şi unul de 47 de ani, la Drăguşeni. Cu valori de 1,13 şi respectiv 1,47 la mie alcool în aerul expirat, cei doi s-au ales cu dosare penale, cel de-al doilea, care abia se ţinea pe un moped neînmatriculat, fiind acuzat şi de conducere fără permis, deoarece nu avea carnetul impus de lege. Alte patru cazuri de şoferi fraţi cu inconştienţa au fost înregistrate, în weekendul trecut, la Independenţa, Smârdan, Tecuci şi Şendreni. Cei patru şoferi, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, aveau alcoolemii cu valori cuprinse între 0,41 şi 0,86 la mie în aer şi sunt, toţi, cercetaţi penal.

Zeci de conducători auto, scoşi din circuit

55 este numărul conducătorilor auto care, săptămâna trecută şi-au pierdut temporar dreptul de a conduce. Sancţiunile aplicare de poliţiştii rutieri au venit drept completare pentru cele peste 600 de amenzi aplicate pentru încălcarea legilor rutiere, cele mai multe vizând regimul de viteză - 81, lipsa centurii de siguranţă - 86, neacordare prioritate - 15 şi depăşiri neregulamentare - 9. Valoarea totală a sancţiunilor a depăşit suma de 155.000 de lei. În 70 de cazuri, şoferii prinşi în neregulă au rămas fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Citit 4451 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.