11 ani după gratii pentru criminalul de la Poştă. Sentinţă controversată pentru un omor din răzbunare

11 ani după gratii pentru criminalul de la Poştă. Sentinţă controversată pentru un omor din răzbunare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Tânărul care în luna februarie a asasinat cu cruzime un om al străzii în fostul oficiu poştal din Ţiglina 3 are şanse mari să iasă din puşcărie în mai puţin de opt ani. El a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a ucis ca să se răzbune şi a dat foc cadavrului, sentinţa revoltându-i pe procurori, care au cerut rejudecarea cazului. 

Valentin Budescu, un tânăr de 26 de ani, din comuna Vârlezi, a cărui principală ocupaţie era, se pare, să bântuie fără rost pe străzile din Galaţi, a ajuns în custodia poliţiei la începutul lunii februarie, în urma unei crime oribile, petrecute în incinta fostului oficiu poştal din Micro 16. În noaptea de 3 februarie, pompierii chemaţi să stingă un incendiu izbucnit în imobilul devenit adăpost pentru oamenii străzii, au găsit un cadavru parţial carbonizat al unui "locatar", ce prezenta numeroase urme de agresiune prin înjunghiere. Aşa cum aveau să stabilească medicii legişti, bărbatul de 46 de ani fusese atacat cu 20 de lovituri de cuţit şi mai apoi incendiat, criminalul intenţionând să distrugă urmele şi să fie sigur că victima nu scapă cu viaţă. În urma verificărilor, poliţiştii au ajuns la tânărul Budescu, care şi-a şi recunoscut fapta, fiind trimis în judecată pentru omor şi profanare de cadavre. Cu toate că a admis că a ucis ca să se răzbune pe victimă, pe care o acuza că îi furase nişte cabluri, a încercat să obţină eliberarea din arest, solicitare respinsă de judecătorii Tribunalului Galaţi, care i-au şi aplicat sentinţa pentru faptele sale: 11 ani şi 3 luni pentru o crimă comisă cu premeditare, din răzbunare şi într-un mod care a arătat clar cruzime din partea autorului. Asta presupune că, dacă pedeapsa va fi menţinută, Valentin Budescu să poată ieşi din puşcărie, pentru bună purtare, după ce efectuează trei sferturi din pedeapsă, ceea ce înseamnă circa opt ani de închisoare. 

Decizie contestată 

Hotărârea dată de magistraţi în acest caz i-a nemulţumit pe procurorii care, la momentul comiterii crimei, s-au arătat oripilaţi de ferocitatea faptei. Aceştia au atacat decizia la Curtea de Apel Galaţi, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 10 septembrie. Comparativ cu alte situaţii de acest gen, se poate spune că acest caz, al crimei de la Poştă, a fost tranşat de judecătorii gălăţeni după principiul simetriei, raportat la numărul de victime. Alexandru Ştefan, zis "Nazistul", cel care i-a incendiat, tot din răzbunare, pe cei doi oameni ai străzii la "Două Babe" în toamna lui 2016, a fost condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare şi obligat la tratament psihiatric.

Citit 7053 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2018 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.