Puncte de colectare a fierului vechi, închise de poliţiştii locali

Puncte de colectare a fierului vechi, închise de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au efectuat mai multe verificări la operatorii economici care au drept obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase/neferoase. În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 168 de operatori economici.

În urma verificărilor, poliţiştii locali au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 100.000 lei. Toţi cei 15 agenţi economici amendaţi s-au ales şi cu activitatea până la intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de mediu.
Trebuie precizat că în conformitate cu prevederile autorizaţiei de mediu, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice/juridice, de elemente/piese/componente metalice/nemetalice (capace de canalizare, indicatoare rutiere, parazăpezi, balustrade, etc), pentru care nu se poate face dovada provenienţei acestora. Totodată agenţii economici nu trebuie să pună în pericol resursele de apă, aer, sol, floră şi faună; să nu polueze fonic şi să nu deranjeze prin mirosuri; să nu modifice/strice peisajul sau mediul în care se află; să deţină autorizaţie de mediu; să nu amestece deşeurile, efectuând colectarea separată (hârtie, metal, plastic, sticlă); să evite formarea de stocuri de deşeuri care ar putea genera fenomene de poluare.
În cadrul acţiunilor de control, poliţiştii locali aplică prevederile următoarelor acte normative: OUG 195/2005, privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, HCL 260/2018, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, HCL 124/2016, privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi” şi Legea 211/2011, privind regimul deşeurilor.
De asemenea, timp de o lună de zile, poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au verificat peste 100 de operatori economici, în cadrul Planului de măsuri privind modul de gestionare a deşeurilor generate de către societăţile comerciale, care au ca obiect de activitate „alimentaţia publică”.
În cadrul acestor acţiuni de control, pentru neîncheierea contractelor privind ridicarea deşeurilor municipale şi celor reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal) cu un operator economic autorizat, în conformitate cu prevederile HCL 124/2016 art. 119 lit. i, au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 3.000 de lei.

Citit 3381 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2018 00:40

4 comentarii

 • postat de george
  Joi, 08 Noiembrie 2018 17:04
  213.128.190.***
  Prea putina reciclare si prea mult furt.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Liviu
  Joi, 08 Noiembrie 2018 09:43
  86.127.209.***
  Garda de Mediu ce rol mai are ?
  Langa blocul meu, in fiecare zi, sunt tineri care injura, urla, arunca mizerie pe jos,vara dau muzica tare, se leaga de alti adolescenti sau trecatori si Politia Locala nu face nimic. Politistii locali trebuie sa fie pe strada nu in autoturisme, cu bastonul in mana nu cu agenda, si sa ne protejeze de borfasi.
  Daca tot se ocupa de mediu Politia Locala nu ar fi mai corect sa fie mai activa pe strazi si in momentul in care depisteaza galateni care rascolesc tomberoanele de gunoi si arunca gunoi pe jos sa actioneze.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Ori Lae Ori Balaie
  Joi, 08 Noiembrie 2018 06:45
  5.13.138.***
  Dar banii adunati dati prin amenda celor care erau soferi pe cascarabeta nu erau ilegali? Vad ca nimeni nu vorbeste de acest aspect , Are cineva curajul sa spuna cati bani sa strins de pe urma amenzilor date asupra soferilor de cascarabete din 2010 -2016 [ TINETI CONT CA CE-A MAI MICA AMENDA ERA DE 500 RON] .Cind o abatere pe legislatia rutiera Politia locala aplica o amenda cu cuantum mai mare , iar Politia Rutiera un cuantum mai mic conform legii aprobate de parlament si publicate in Monitorul oficial ,
  0
  4
  Raportează
 • postat de sergiu
  Joi, 08 Noiembrie 2018 05:55
  5.13.190.***
  ce s-a ales de activitatea agenților economici din cea de-a doua frază?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.