Amenzi şi firme închise

Amenzi şi  firme închise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada care s-a scurs din acest an, comisarii Gărzii Financiare Galaţi şi-a îndreptat eforturile în mod constant pentru diminuarea evaziunii şi fraudei fiscale prin prevenirea, identificarea şi combaterea operaţiunilor comerciale ilicite de mare amploare.

Pe acest segment de activitate, corpul de control al Gărzii Financiare au înaintat, după controalele specifice făcute, 120 de sesizări către organele de cercetare şi urmărire penală.

Acestea se referă la încălcări ale legislaţiei în vigoare privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi la un prejudiciu de 56.001.000 lei creat bugetului de stat de administratorii nonconformişti ai unor societăţi comerciale gălăţene.

Nici „fantomele” n-au scăpat

În timpul scurs de la începutul anului 2009, corpul de control al instituţiei de control financiar amintite a remis organelor de urmărire penală 66 de sesizări care se referă la ilegalităţile comise de administratorii unui număr de 66 de firme aşa-zise „fantomă”,  care au creat un prejudiciu total bugetului centralizat al statului în valoare de 36.970.000 lei.

În acelaşi timp, în domeniul produselor accizate, au fost organizate în total 229 de acţiuni, din care 129 - în domeniul băuturilor alcoolice, 47 - în cel al produselor din tutun, 44 – în domeniul produselor energetice etc.

În aceeaşi perioadă, echipele de control au dispus confiscarea a 988 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, precum şi a 431.000 pachete de ţigări. E de reţinut şi faptul că, de la începutul anului şi până acum, echipele de control financiar-fiscal au hotărât şi  suspendarea activităţii unui număr de 161 de unităţi comerciale.

Citit 1028 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.