UPDATE. Elevi la Seminarul Teologic, arestați preventiv pentru crimă

UPDATE. Elevi la Seminarul Teologic, arestați preventiv pentru crimă
Atacatorii erau înarmaţi cu bâte, bărbatul fiind lovit de mai multe ori în cap
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE | Elevi la Seminarul Teologic, arestați preventiv pentru crimă. Cei doi elevi acuzați că l-au ucis pe bărbatul în vârstă de 41 de ani, vineri dimineață, pe strada Traian, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Asta au decis judecătorii de la Tribunalul Galați, care au admis propunerea procurorilor.

”Am înaintat către Tribunalul Galați dosarul care conține propunerea de arestare preventivă față de cei doi inculpați reținuți în cursul serii de 24 mai, inculpați care sunt cercetați pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor. Nu există, până la acest moment, un mobil al acestei infracțiuni. A fost un conflict spontan. Inculpații se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima și acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuțit și apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viața. A fost o discuție contradictorie între o rudă a victimei, fiul acesteia, și cei doi inculpați, dar cei care au agresat au fost inculpații”, ne-a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Cei doi, elevi ai Seminarului Teologic din Galați, și-au recunoscut fapte și le-au povestit anchetatorilor că ei veneau de la banchet când au fost abordați de fiul victimei și de încă un tânăr. Mai mult decât atât, inculpații nu au mai dorit să dea declarații în fața judecătorilor, preferând să meargă pe procedura recunoașterii.

”Sunt niște copii, nu au prevăzut acest incident, a fost un conflict spontan. A fost o abordare pe stradă. Cei doi veneau de la banchet și, în urma acestor discuții, situația a degenerat. Putem spune că a existat și o provocare, pentru că au fost urmăriți de părintele unuia dintre copii cu care a existat conflictul anterior. De aici nu a fost decât un pas până la crearea acestei altercații între tatăl, cel care îl însoțea, și cei doi inculpați. Banchetul a aparținut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin și pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercație anterioară incidentului final. Regretă fapta. Toți și-au recunoscut faptele, o să mergem pe o procedură simplificată, și-au manifestat această opțiune încă de la faza de urmărire penală”, ne-a declarat Julieta Popescu, avocata unuia dintre inculpați.

Apărătorul a explicat faptul că unul dintre inculpați purta frecvent cuțit asupra lui. ”Cuțitul îl avea unul dintre inculpați, îl avea în permanență pentru că îi plăcea să dețină acest accesoriu”, a adăugat Julieta Popescu. Se pare că cei doi elevi erau însoțiti de încă un coleg, dar acesta din urmă nu a avut nicio participare la conflict.

Conducerea Seminarului Teologic ”Sf. Andrei” Galați a postat pe pagina de internet un punct de vedere legat de acest incident. ”Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei” din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată”, se arată în comunicat.


UPDATE. Elevi de liceu reținuți în cazul crimei de pe strada Traian | Cei doi elevi, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, duși la audieri vineri seară, fiind suspecți în cazul omorului de pe strada Traian, au fost reținuți pentru 24 de ore.  

Conform unor surse apropiate anchetei, cei doi sunt elevi la Seminarul Teologic din Galați. 

Cei doi elevi vor fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzați de omor. Procurorii continuă cercetările în acest caz.


Doi suspecți audiați. Ancheta în cazul bărbatului ucis în plină stradă avansează. Anchetatorii au reușit să identifice două persoane suspecate de săvârșirea faptei. Este vorba despre doi tineri în vârstă de 18 și 19 ani, ambii elevi. Conform unor surse apropiate anchetei, cei doi nu aveau nicio legătură cu victima, întregul scandal pornind de la un conflict spontan. Cei doi sunt audiați la această oră la parchet, urmând ca la finalul audierilor, procurorul de caz să dispună și măsuri preventive, dacă se constată că cei doi suspecți sunt autorii faptei.


A vrut să ajute şi a devenit victimă

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Galaţi, şi-a pierdut viaţa după ce a fost bătut crunt şi înjunghiat în plină stradă. Rudele susţin că bărbatul venise în zonă pentru a ajuta o persoană, care fusese atacată de patru indivizi. Altercaţia s-a terminat tragic pentru gălăţeanul care nu a mai putut fi salvat de medici, aceştia explicând că bărbatul a fost înjunghiat în inimă.

Tragedia s-a petrecut la intersecţia străzii Traian cu strada Prundului, în apropierea Şcolii nr. 20, vineri dimineaţă, în jurul orei 03,00 şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se vede cum mai mulţi indivizi se fugăresc pe strada Traian, unii dintre ei având bâte în mâini. Persoanele implicate în scandal s-au lovit reciproc, iar bărbatul de 41 de ani este atacat cu pumnii şi picioarele de mai mulţi indivizi, unul dintre ei lovindu-l de mai multe ori cu o bâtă în cap, în ciuda faptului că acesta era căzut la pământ. Ulterior, atacatorii s-au făcut nevăzuţi, iar o altă persoană a sunat la 112 şi a chemat ajutoare. La faţa locului a fost trimisă de urgenţă o ambulanţă cu medic. „Serviciul nostru a fost solicitat să intervină la un pacient găsit căzut, într-o baltă de sânge, pe trotuar. S-a deplasat imediat echipajul cu medic, care a constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator, cu multiple leziuni traumatice. Pacientul prezenta o plagă tempo-parietală stângă, extrem de sângerândă şi o plagă înjunghiată în zona inimii. Pacientul era în asistolie, s-a început protocolul de resuscitare, cordul a dat, la început, mici semne de pornire, s-a preluat pacientul în ambulanţă şi cu manevre în curs a fost transportat la Spitalul Judeţean «Sf. Apostol Andrei», unde s-a declarat decesul”, ne-a explicat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar medicii legişti vor stabili care dintre răni i-a provocat decesul.

La medicină legală au venit şi rudele celui decedat, care susţin că acesta a ieşit din casă pentru a sări în ajutorul unui cunoscut. „El dormea şi a fost chemat să îl ajute pe ginerele lui, care fusese atacat. Am înţeles că au fost patru indivizi care i-au atacat. Era un om la locul lui, muncitor, cu doi copii acasă. Păcat că a murit nevinovat. A vrut să îşi ajute un cunoscut”, ne-au spus, îndurerate, rudele bărbatului.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care face acum, cu ajutorul poliţiştilor, cercetări pentru a-i identifica pe autorii crimei. Tot oamenii legii vor stabili şi care a fost cauza scandalului şi vor dispune şi măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.

Citit 37984 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.