Taximetriştii bătăuşi de la Brateş, trimişi în judecată

Taximetriştii bătăuşi de la Brateş, trimişi în judecată
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cinci şoferi de taxi, acuzaţi că la începutul lunii aprilie au bătut un tânăr de 19 ani la Plaja Brateş, au fost trimişi în faţa instanţei de judecată. Procurorii au terminat ancheta şi au reţinut în sarcina acestora acuzaţii de loviri, violenţe şi furt calificat. 

Trei luni au trecut de la terbilele scene derulate la Plaja Brateş, unde un tânăr de 19 ani din Galaţi a fost snopit în bătaie de mai mulţi taximetrişti, în urma unei dispute cu unul dintre şoferi, deranjat de numărul prea mare de bagaje ce trebuiau încărcate în maşină. Taximetristul şi-a chemat în ajutor mai mulţi colegi, iar bătaia care a urmat a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă, stârnind un val de furie în spaţiul public, după ce au fost postate pe reţelele de socializare. Anchetatorii au identificat atunci, şi ca urmare a plângerii făcute de victimă, Sebastian Robert Zaharia, cinci taximetrişti care ar fi comis actele de agresiune şi i-au pus sub acuzare pentru loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi furt calificat. Gicu Voicuş, Adrian-Ionuţ-Ghintuială, Mircea-Daniel Chiricuţă, Cristian Fudulu şi Ionuţ Neagu au fost atunci plasaţi sub control judiciar, firma sub sigla căreia lucrau ca taximetrişti promiţând că va face o anchetă internă şi că va înăspri regulile de angajare şi colaborare. Zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a taximetriştilor inculpaţi: Voicuş pentru furt calificat, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Ghintuială, Chiricuţă şi Fudulu pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Neagu, pentru furt calificat. 

"În fapt, s-a reţinut că inculpatul Voicuş Gicu la data de 7 aprilie 2019, în jurul orei 4,30, la intrarea în complexul Plaja Brateş din municipiul Galaţi, pe fondul unui conflict izbucnit din cauza unei curse de taximetrie ce trebuia efectuată pentru persoana vătămată Z.R.S., l-a agresat fizic pe acesta, împreună cu inculpaţii Ghintuială Adrian-Ionuţ, Fudulu Cristian, Chiricuţă Mircea Daniel prin lovirea cu pumnii, picioarele şi cu obiecte contondente, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 - 18 zile de îngrijiri medicale, tulburând astfel liniştea şi ordinea publică", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. 

Aceştia au mai stabilit în sarcina taximetristului Voicuş înfracţiunea de furt calificat pentru că ar fi sustras, de pe bancheta din spate, o geantă în care se afla suma de aproximativ 1.200 lei, două încărcătoare de telefon şi un tricou, iar ulterior a aruncat geanta lângă un punct de transformare curent electric în zona barierei Traian. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, cei cinci riscă să primească din partea instanţei şi interzicerea exercitării acestei meserii, având în vedere faptul că faptele comise au avut loc în legătură şi în timpul serviciului. 

 

Citit 4217 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.