Judecătoria Tecuci nu primeşte bani pentru modernizare!

Judecătoria Tecuci nu primeşte bani pentru modernizare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Boldea acuză dezinteresul şi lipsa de reformă în Justiţia judeţeană *

„Vreau să atrag atenţia asupra faptului că, datorită indiferenţei factorilor responsabili din justiţie din judeţul Galaţi, Judecătoria Tecuci nu va avea alocată nicio sumă pentru modernizare pentru  2010 din cauza faptului că proiectul tehnic de reabilitare nu a fost nici până la această dată finalizat”.

„Preşedintele Tribunalului Galaţi, precum şi Preşedintele Curţii de Apel, factori de răspundere în domeniu, îmi dau impresia că nu vor ca lucrurile să intre pe un făgaş normal”.

„Efectiv nu mai putem aştepta bunăvoinţa unuia sau altuia pentru a reconstrui un sistem care să-i servească realmente pe cetăţeni”, a declarat deputatul democrat-liberal Mihail Boldea (FOTO), viceliderul grupului său parlamentar de la Cameră.

Avocatul Boldea a declarat că reforma în justiţia judeţului nostru „arată deplorabil”: termenele proceselor intrate pe rol depăşesc şase luni, iar un judecător are de lucrat la cel puţin 200 de dosare pe zi.   

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, pentru bugetul naţional pe 2010, alocarea a 333.000 lei  pentru modernizarea Palatului de Justiţie Galaţi şi a 353.000 lei pentru reabilitarea Judecătoriei Târgu Bujor.

„Aceste măsuri trebuie să primească, însă, un aport important şi din partea reprezentanţilor justiţiei la nivel local care trebuie să aplice măsurile aprobate la nivelul Comisiei Juridice”, spune deputatul. Care trage un semnal de alarmă:

„Banii alocaţi pentru justiţie nu sunt suficienţi, însă pot rezolva probleme punctuale cu care ne confruntăm de ani de zile. Avem, însă, nevoie şi de aportul reprezentanţilor justiţiei la nivel local”.

Citit 813 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.