O mie şi una de poveşti pentru adormit gălăţenii

O mie şi una de poveşti pentru adormit gălăţenii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sau cum au pierdut gălăţenii faleza Dunării în favoarea băieţilor „deştepţi” *

Aşa îşi intitula domnul Emil Toderaşc epistola de săptămâna trecută, prin care ne punea la dispoziţie răspunsul primit de la DNA de către Alianţa Pensionarilor pentru Concilere din Galaţi, preşedinte dl. Panţuş Vasile, nu domnul Toderaşc, aşa cum greşit am scris noi.

Pentru că cititorul nostru a revenit cu o precizare interesantă, şi anume aceea că nu are de gând să oprească lupta pentru malul Dunării, ci se gândeşte să se adreseze forurilor internaţionale, ni se pare corect să publicăm şi noi ceea ce „visa” dumnealui despre subiectul în cauză.

Visul unui pensionar neliniştit

„Primul vis: Blonda de la Turism a susţinut hotărârile CLM Galaţi şi CJ Galaţi care au decis că pe str. Brăilei, pe lângă palmierii plantaţi, vor fi plantaţi cocotieri şi boababi (arbori de pâine).

Turiştii străini vor vedea gălăţenii zbenguindu-se în palmieri cu bananele aleşilor, sar în cocotieri unde se dezmiardă în expresii neoaş româneşti: du-te tu, ba, du-te tu,  aruncându-şi nuci în cap, flămânzi sar în boababi unde se hrănesc cu promisiunile celor aleşi.

Este şi acesta un loc şi mod original de odihnă creat de sfinţii noştri.

În al doilea vis l-am văzut pe dl Picu Roman cum îl plânge la TV pe sărmanul domn Munteanu Nistor, cum s-a sacrificat, a renunţat la o pădure de fag,  luând una de salcie, tocmai la dracu-n praznic, pe malul Dunării, naiba, chiar pe malul apei. Ăsta da sacrificiu!

A cărat pământ cu traista de la Şerbăneşti tocmai pe malul Dunării la Zătun! Cu modestie, în prostia mea, propun deschiderea celor două acvarii: grădina botanică şi muzeul de ştiinţe naturale pentru pescuit. Atât a mai rămas fără stăpâni!

Astfel vom avea un oraş modern, demn de un BANTUSTAN  din ABSURDISTAN ROMÂNIA. La mulţi ani şi vise frumoase vă doreşte, Toderaşc Emil, Galaţi.”

Amintiri din alte vremuri

Tot domnul Toderaşc preciza, într-un PS, cam ce drepturi aveau gălăţenii de odinioară. Pentru corectitudine, redăm pasajul respectiv:

„Ce să-i faci, pe acele meleaguri am copilărit, am cosit iarba pentru vite, am tăiat papură şi stuf. Atenţie, rog mare atenţie. Aveam acest drept numai după ce plăteam la Primărie. Cine păşuna fără să plătească, vitele îi erau închise la OBOR. Pescuitul la undiţă era liber!”

Ora exactă de deciziei

„În 8 ianuarie 2010, orele 11 si 42 minute” cititorul nostru a luat următoarea hotărâre: ”Da, voi face plângere la Bruxelles”. De ce la Bruxelles şi Strasbourg?, se întreabă Emil Toderaşc şi tot dumnealui îşi răspunde:

˝Cu durere şi regret vă comunic: Nu am încredere în Justiţia din România şi nici în instituţia dvs˝. (Nota redactorului: se  adresa forurilor româneşti, preşedintelui Traian Băsescu şi primului ministru Emil Boc)”.

„Alăturat pentru o imagine zic eu clară a problemei în cauză, anexez câteva din piesele din dosarul în pregătire pe care-l voi trimite instituţiilor mai sus arătate prin care voi cere:

1.    aplicarea clauzei de salvgardare pentru Justiţie;

2.    aplicarea sancţiunii de infringement pentru România.

“O sumară cercetare a materialelor anexate, dintr-un Mega serial de articole apărut în toată presa locală şi centrală privind modul cum prin paşi mărunţi şi calculaţi un teren fără valoare a fost ˝teleportat˝ în zona afacerilor imobiliare de miliarde de lei şi păgubirea locuitorilor din Galaţi de un loc de agrement.”

Comentarii sunt de prisos. Cititorul nostru are arhiva cu toate apariţiile din presă, răspunsul DNA la cererea asociaţiei amintite şi dorinţa de a merge mai departe. Noi cum am putea face altfel?

Citit 1321 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.