Proxeneţi, în grup, la judecată

Proxeneţi, în grup, la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un dosar destul de consistent plecat recent de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi către instanţa de judecată are ca obiect un lanţ de infracţiuni săvârşit de un grup de persoane din Galaţi: Budescu Mihăica, Budescu Ramona Gabriela, Brumă Călina, Mihalachi Gabriel Lucian şi Coroi Vasile.

Aceştia au fost cercetaţi şi vor da seamă în instanţa de judecată, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism şi proxenetism în formă continuată. Aşa cum reiese din rechizitoriul unităţii de parchet amintite, câteva dintre persoanele incriminate şi-au început activitatea infracţională încă din anul 2001 şi au continuat până în 2007.

În toamna anului 2001, Adriana B., în vârstă de 16 ani, practica prostituţia pe stradă, în Galaţi. Atunci a cunoscut-o şi pe Budescu Mihăica la sediul unei secţii de Poliţie în timpul unei razii.  Budescu Mihăica i-a propus minorei să practice prostituţia sub îndrumarea sa, oferindu-i, chipurile, în schimb, protecţie şi jumătate din veniturile ce urma să le obţină.

Minora, având în vedere situaţia materială precară, vârsta fragedă şi realitatea că familia sa locuia tocmai la Bârlad, a acceptat propunerea, mutându-se la locuinţa din Galaţi a celei care o racolase.

În perioada următoare  s-a prostituat pe şoseaua de centură în zona „viaduct” fiind permanent însoţită şi supravegheată de Budescu Ramona Gabriela, fiica celei care o racolase. Zilnic întreţinea raporturi sexuale cu zece clienţi şi obţinea aproximativ 150 de lei.

La un moment dat, în cursul anului 2002, minora despre care am vorbit a reuşit să fugă de la apartamentul unde fusese găzduită, s-a mutat la o altă adresă, ocazie cu care a povestit modul în care a fost obligată să se prostitueze, cum a fost exploatată.

Ulterior, Budescu Mihăica a încercat să o recupereze, să o readucă la „muncă”, agresând-o fizic şi verbal, lovind-o şi rupându-i hainele. Evident, nu se putea lipsi de un asemenea „mijloc de producţie”, care-i adusese, într-o toamnă şi o primăvară, un venit de 24.000 lei.

Pe rând, în anii următori, în malaxorul prostituţiei şi al proxenetismului au mai intrat şi alte persoane, în majoritate minore, care au păţit, la rându-le, la fel.

Pentru preocupări infracţionale similare au intrat apoi în vizorul organelor de cercetare şi urmărire penală  Brumă Călina, de 33 de ani, Mihalachi Gabriel Lucian, 30 de ani şi Coroi Vasile, ultimii doi aflându-se deja în Penitenciarul Galaţi.

În instanţa de judecată, evident, se va cântări totul, pentru fiecare dintre cei implicaţi în parte, cât au făptuit şi cu ce pedeapsă trebuie să fie „răsplătiţi”.

Citit 2690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.