Femeie beată, sechestrată de misteriosul ”Oliver”

Femeie beată, sechestrată de misteriosul ”Oliver”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inconştienţă şi lipsă de educaţie sunt două noţiuni cu care pot fi caracterizaţi tot mai mulţi gălăţeni care, molipsiţi de fenomentul "Caracal", s-au apucat, în ultima vreme, să încingă firul telefonic la 112 pentru a semnala false răpiri sau sechestrări. Ultima pe lista "prizonierilor" este o tânără de 32 de ani, care, bine ameţită de alcool, a pus pe jar poliţia susţinând că este ţinută cu forţa într-un apartament.

Gluma cu sunatul la 112 şi semnalarea unor false răpiri sau lipsiri de libertate se îngroaşă, cel puţin în rândul gălăţenilor, care recurg la astfel de tertipuri fie pentru a se distra, fie pentru a se răzbuna pe diverse persoane pe care le reclamă de fapte abominabile şi ilegale. Fără a conştientiza că pun în alertă un întreg angrenaj, mobilizând echipaje de poliţie care, în acel timp, pot da curs unor sesizări întemeiate, "glumeţii" nu realizează nici că pot răspunde penal pentru astfel de farse. Cea mai recentă ispravă de acest gen a avut loc miercuri seară, când în dispeceratul 112 a fost primit un apel de la o femeie de 32 de ani, din comuna Gohor, care le-a spus poliţiştilor de la Tecuci că se află pe raza municipiului, sechestrată în locuinţa unui bărbat pe nume "Oliver". Poliţiştii au intrat în alertă şi au făcut demersuri pentru localizarea apelului, identificarea numitului "Oliver" şi a locuinţei unde se presupunea că se află femeia. Acolo au găsit-o pe apelanta care nu era nicidecum ţinută cu forţa. 

"Polițiștii tecuceni au identificat persoana în cauză și, la domiciliul acesteia, au găsit-o pe femeia care făcuse sesizarea și care se afla într-o vădită stare de ebrietate. Ea a declarat  că a mers de bunăvoie la domiciliul bărbatului și că a sesizat poliția, dorind să facă o glumă", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Poliţiştii i-au administrat femeii "antidotul" pentru gluma total deplasată, deschizându-i un dosar penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare. Pentru fapta sa, tânăra riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între şase luni şi trei ani sau o amendă penală. 

Glume şi răzbunări

 Alte două cazuri de apelare a numărului unic de urgenţă 112 prin care se semnalau false răpiri şi sechestrări i-au avut ca protagonişti, în ultimele luni, la Galaţi, pe un puşti de 14 ani, din Tecuci, care a pus poliţia în alertă după ce a spus că a fost luat cu forţa de un taximetrist şi dus într-o locaţie unde era ţinut ostatic şi pe o gălăţeancă de 39 de ani, care în urma unui conflict pe fondul beţiei cu concubinul a cerut ajutorul poliţiei, susţinând că este ţinută ostatică într-un apartament din Micro 40. Primul nu a putut fi sancţionat, neavând vârsta legală pentru a răspunde penal, cu toate că "gluma" a fost consecinţa unui simplu pariu, în timp ce femeia, care l-a şi iertat pe concubinul care o bătuse determinând-o să sune la 112, este cercetată penal pentru inducere în eroare.

Citit 4786 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.