UPDATE Centrul de colectare taxe şi impozite din Micro 18, închis după ce a fost spart

UPDATE Centrul de colectare taxe şi impozite din Micro 18, închis după ce a fost spart
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că astăzi nu va fi program cu publicul la Centrul de colectare a taxelor şi impozitelor locale de pe strada Brăilei nr. 232 (cartierul Micro 18).

Măsura a fost luată după ce, noaptea trecută, în jurul orei 22,30, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în sediul centrului.

Pentru plata obligaţiilor la bugetul local, gălăţenii au la dispoziţie alte trei centre. Este vorba despre Centrul din strada Domnească nr. 13, bloc L, parter, Centrul din strada Basarabiei nr. 55, bloc A16, parter şi de Centrul din strada Henri Coandă, bloc J5, parter. Programul de funcţionare este între orele 8,30 şi 15,30 de luni până joi, iar vineri între orele 8,30 şi 12,30.

Au spart Serviciul de Taxe pentru o cutie goală

Cu asta s-au ales hoţii care în noaptea de miercuri spre joi au dat atacul la sediul Serviciului Taxe şi Impozite din Micro 18, sperând probabil să pună mâna pe o sumă substanţială de bani colectată din dările gălăţenilor. Atacul a fost dat la puţin după orele 22,00, zgomotele făcute de hoţi fiind auzite de oamenii care locuiesc în blocul la parterul căruia se află instituţia. Un bărbat a sunat la 112, bănuind că ceva necurat se petrece la parter. Până la sosirea echipajului de la Secţia 3, intruşii au reuşit să spele putina.

"Din primele cercetări, a reieşit că persoane necunoscute au pătruns în incinta Serviciului Taxe şi Impozite prin escaladarea şi forţarea unei ferestre şi au sustras o cutie de valori care era goală, fiind dezafectată pentru că nu mai corespundea standardelor. Primăria Municipiului Galaţi nu a raportat niciun prejudiciu, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru furt calificat", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Surse apropiate anchetei au precizat că în incinta sediului de cartier oricum nu erau păstraţi bani şi alte valori, sumele colectate peste zi fiind depozitate în altă parte, aşa că hoţii nu s-au ales decât cu o cutie goală, pentru care riscă însă o pedeapsă cu închisoarea de cel puţin trei ani. Isprava lor a închis totuşi, joi, ghişeul din Micro 18, care nu a avut program cu publicul. Cei care au dorit să îşi achite dările au fost nevoiţi să aleagă între celelalte trei centre de colectare, respectiv cel de la Spicu, cel de pe Basarabiei şi cel din Micro 39.

Citit 5571 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.