Agresorii poştaşului gălăţean, acuzaţi de tâlhărie şi complicitate

Agresorii poştaşului gălăţean, acuzaţi de tâlhărie şi complicitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele acestea, tâlharii factorului poştal gălăţean Ionel Gavrilă (59 de ani) au fost trimişi în instanţă, pentru arestare preventivă, prin referatele cu propuneri în acest sens întocmite la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Aşa cum ne confirmă Liliana Constanda, prim-procuror adjunct al unităţii de parchet amintite, începerea urmăririi penale împotriva infractorilor Enache Sorin, Borş Nicolae şi Diamant Vasile a început încă de la data de 28 ianuarie a.c., acţiune confirmată de procurori a doua zi.

Ulterior, s-a făcut referat cu propunerea de arestare preventivă pentru trei persoane, dintre care pentru Borş Nicolae în lipsă, întrucât se sustrăgea urmării penale.

În instanţa de judecată s-a admis propunerea de arestare preventivă pentru Enache Sorin, pe o perioadă de 29 de zile, iar pentru Diamant Vasile s-a hotărât luarea măsurii de a  nu părăsi localitatea.

Faţă de Borş Nicolae, instanţa a dispus disjungerea cauzei, citarea lui şi, evident, căutarea acestuia pentru a da seamă pentru faptele comise până în ziua de  2 februarie a.c., dată la care era planificat un termen de judecată. În acea zi, Borş Nicolae s-a prezentat în sala de judecată însoţit de un avocat. Fireşte, instanţa a  dispus arestarea sa preventivă.

Enache Sorin şi Borş Nicolae sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie, iar Diamant Vasile de complicitate la această infracţiune.

În cauză, Direcţia Regională de Poştă Galaţi s-a constituit parte civilă pentru o importantă sumă de bani.

Atac fulgerător, pradă consistentă

Vă reamintim, pe scurt, filmul tâlhăriei din ziua de 18 ianuarie a.c. ce l-a avut ca victimă pe factorul poştal gălăţean.

Gavrilă Ion, în vârstă de 57 de ani, din Frumuşiţa, era în jurul orei 12,30 pe raza localităţii Tămăoani. Normal, avea în geanta de poştaş diverse documente şi sume de bani reprezentând alocaţii, pensii, ajutoare sociale etc.

Factorul poştal se deplasa pe traseul său obişnuit, dar a fost pândit de indivizii ce aveau apoi să-l atace. Aceştia se deplasau cu autoturismul VW Passat  GL-31-DFM de culoare gri, cu geamuri fumurii la portierele din spate, având şi o inscripţie cu numele „Daniela” pe parbriz.

La volanul maşinii se afla Diamant Vasile. Aşa cum reiese din documentul amintit al Parchetului,  Borş Nicolae şi Enache Sorin l-au atacat pe factorul poştal lovindu-l în figură după care victima acelei surprinzătoare şi violente agresiuni s-a dezechilibrat şi a căzut.

I-au luat geanta, au luat-o la fugă pe o uliţă spre DN 26. În fugă, Borş şi-a pierdut telefonul mobil, dar au reuşit să dispară din zonă fiind ajutaţi de Diamant Vasile care se afla la volanul maşinii.

Ulterior, cei trei au fost văzuţi în zona Metro, apoi la o troiţă din dreptul localităţii Scânteieşti. Dar identificarea şi prindere acestora n-a fost decât o chestiune de timp.

Evident, urmărirea penală împotriva persoanelor implicate continuă.

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.