Şoferi gălăţeni, acuzaţi de uciderea unor pietoni

Şoferi gălăţeni, acuzaţi de uciderea unor pietoni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Două accidente rutiere foarte grave, petrecute în mai puţin de 24 de ore pe şosele din Vrancea şi, respectiv, Bistriţa-Năsăud i-au avut ca protagonişti pe doi conducători auto din Galaţi.

Accidente rutiere mortale

Primul eveniment s-a petrecut luni seara, pe raza localităţii vrâncene Năneşti, unde un adolescent de 16 ani a fost lovit în plin de o autotutilitară. Şoferul nu a rămas la faţa locului, unde medicii l-au găsit pe adolescent în stare critică. În ciuda eforturilor, copilul a murit la scurt timp, poliţiştilor rămânându-le sarcina să îl caute pe şoferul care dăduse bir cu fugiţii. L-au identificat după mai bine de 12 ore, în Lieşti, judeţul Galaţi, în persoana unui localnic de 74 de ani. La momentul depistării, acesta nu se afla sub influenţa alcoolului. El a fost dus la Poliţia Rutieră Vrancea pentru audieri, anchetatorii urmând să stabilească dacă vor cere arestarea sa pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

La nici 24 de ore, o altă tragedie în care a fost implicat un conducător auto din Galaţi a avut loc pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în localitatea Teaca. Aflat la volanul unui TIR, gălăţeanul de 49 de ani nu l-a observat pe un localnic de 74 de ani, care se deplasa pe mijlocul DN 15A. L-a acroşat din plin pe septuagenar, care a murit, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele de salvare. "Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul", a informat IPJ Bistrița-Năsăud. Şoferul din Galaţi este şi el cercetat pentru ucidere din culpă.

Citit 4290 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.