Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Șoferii gălățeni care vor să își scurteze perioada de suspendare a permisului de conducere ori vor să obțină istoricul sancțiunilor rutiere nu trebuie să mai meargă la Poliție pentru a solicita sau ridica aceste documente.

Conducerea Poliției Rutiere Galați a decis să restricționeze accesul cetățenilor și să evite astfel aglomerația în incinta unității, din cauza răspândirii tot mai agresive a COVID-19. A fost creată adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.unde solicitanții pot trimite cererile privind reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce ori pentru comunicarea istoricului sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice, însoțite de fotocopii după actul de identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere, în format electronic şi respectiv fotocopii după actul de identitate și permisul de conducere, în format electronic. 

Ambele modele de cereri pot fi descărcate de pe site-ul IPJ Galați (https://gl.politiaromana.ro) în secțiunea ”Utile” – Documente eliberări acte – Modele de cereri privind activitatea poliției rutiere – Detalii.

”S-a stabilit ca ordonanța unității de parchet competente, document care, de regulă, se înmânează titularului permisului de conducere, să se transmită în format electronic la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., de către instituția respectivă”, explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Dacă se aprobă prelungirea dreptului de circulație, pe ordonanța emisă de unitatea de parchet se va înscrie intervalul de timp pentru care titularului permisului de conducere i s-a acordat acest drept. Ulterior, o fotocopie a hotărârii unității de parchet îi va fi înmânată titularului permisului de conducere, în momentul prezentării la sediul Serviciului Poliție Rutieră Galați.

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 09:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro