Hoții atacă masiv căile ferate. Au comis jafuri de 300.000 de lei în doar două luni
Foto: Foto IPJ Galati

Hoții atacă masiv căile ferate. Au comis jafuri de 300.000 de lei în doar două luni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Mai mulți gălățeni sunt cercetați, o parte aflându-se deja în arest, în urma unor jafuri care au avut loc în ultimele două luni la infrastructura CFR de pe raza județului. Prejudiciile consemnate în cele două dosare penale deschise la nivelul Poliției Transporturi se ridică la 300.000 de lei. 

Căile ferate au fost din nou luate în primire de hoții de fier, fie întorși din străinătate pe fondul pandemiei, fie rămași cu buzunarele goale și în căutare de noi surse de căpătuială. Aprilie și mai au fost lunile în care gara de la Port Bazinul Nou a fost sistematic călcată de infractori, locomotivele staționate acolo fiind ținta furturilor. Au dispărut, așa cum aveau că constate polițiștii, mai multe radiatoare din cupru, a căror valoare se ridică la 260.000 de lei. Trei percheziții au fost necesare, polițiștii ajungând astfel la trei suspecți cu vârste cuprinse între 28 și 44 de ani. În baza probelor, anchetatorii au reușit să îi ducă în fața instanței și să obțină arestarea lor pentru 30 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. 

Tecucenii atacă gările mici

O altă grupare care a pus ochii pe o mică gară dintr-un sat, dar unde a operat în liniște, reușind să producă un prejudiciu de 40.000 de lei, a ajuns în custodia polițiștilor de la Transporturi ca urmare a furturilor semnalate de reprezentanții CFR. Gara Condrea a fost ținta atacurilor unui grup de trei tecuceni cu vârste cuprinse între 42 și 51 de ani, care au sustras componente de la structura feroviară și le-au vândut ulterior la un centru de colectare din Bârlad. În urma  a cinci percheziții, patru în Tecuci și una la sediul firmei care ar fi achiziționat componentele furate, polițiștii au găsit o parte din bunurile sustrase și obiecte folosite la dezmembrarea lor. Cercetările continuă pentru a se verifica dacă cei trei au mai dat atacuri similare și în alte stații. 

Citit 3660 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:30

2 comentarii

 • postat de STEEL GALATI
  Duminică, 28 Iunie 2020 10:44
  86.124.204.***
  DA, AM AJUNS DE RASUL CURCILOR ! LA CATE INSTITUTII ALE STATULUI PLATITE DIN BANII NOSRI SUNT , N AR TREBUI SA AVEM ASTFEL DE PROBLEME, CA AM COPIAT MODELUL OCCIDENTAL DAR ACOLO CETATEANUL SE SIMTE N SIGURANTA DAR IN JUNGLA ROMANEASCA NU! DE CE? PROBABIL INSTITUTIILE STATULUI PLATITE DIN BANII NOSTRI NU SI FAC TREABA CONFORM FISEI POSTULUI, FIE INCHID OCHII SI MERG LA INCHIS OCHII PT A PRIMI SI EI ț RECOMPENSA ț,ASA CUM CITEAM TOT AICI DESPRE UNII CARE AU FACUT DE RAS HAINA PE CARE O POARTE,PLATITE-HAINELE= UNIFORMELE - TOT DE NOI PT SIGURANTA SI LINISTEA NOASTRA... SE AUDI ???
  4
  9
  Raportează
 • postat de Anunt foarte important catre cetateni!
  Sâmbătă, 27 Iunie 2020 14:02
  89.137.136.***
  Hotii flamanzi care s-au intors din strainatate au iesit la atac deoarece ii roade stomacul de foame. Pe langa talharii, furturi si alte nemernicii ei se ocupa si cu traficul de tot felul. Fac apel catre toti cetatanii sa aiba grija si sa se apere cum pot pentru ca e foarte greu ca organele statului sa ii prinda. Daca sunteti atacati si vor sa va omoare dati cu spray lacrimogen in ochi apoi tipati si alertati autoritatile la 112.
  2
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.