Hoții atacă masiv căile ferate. Au comis jafuri de 300.000 de lei în doar două luni
Foto: Foto IPJ Galati

Hoții atacă masiv căile ferate. Au comis jafuri de 300.000 de lei în doar două luni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Mai mulți gălățeni sunt cercetați, o parte aflându-se deja în arest, în urma unor jafuri care au avut loc în ultimele două luni la infrastructura CFR de pe raza județului. Prejudiciile consemnate în cele două dosare penale deschise la nivelul Poliției Transporturi se ridică la 300.000 de lei. 

Căile ferate au fost din nou luate în primire de hoții de fier, fie întorși din străinătate pe fondul pandemiei, fie rămași cu buzunarele goale și în căutare de noi surse de căpătuială. Aprilie și mai au fost lunile în care gara de la Port Bazinul Nou a fost sistematic călcată de infractori, locomotivele staționate acolo fiind ținta furturilor. Au dispărut, așa cum aveau că constate polițiștii, mai multe radiatoare din cupru, a căror valoare se ridică la 260.000 de lei. Trei percheziții au fost necesare, polițiștii ajungând astfel la trei suspecți cu vârste cuprinse între 28 și 44 de ani. În baza probelor, anchetatorii au reușit să îi ducă în fața instanței și să obțină arestarea lor pentru 30 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. 

Tecucenii atacă gările mici

O altă grupare care a pus ochii pe o mică gară dintr-un sat, dar unde a operat în liniște, reușind să producă un prejudiciu de 40.000 de lei, a ajuns în custodia polițiștilor de la Transporturi ca urmare a furturilor semnalate de reprezentanții CFR. Gara Condrea a fost ținta atacurilor unui grup de trei tecuceni cu vârste cuprinse între 42 și 51 de ani, care au sustras componente de la structura feroviară și le-au vândut ulterior la un centru de colectare din Bârlad. În urma  a cinci percheziții, patru în Tecuci și una la sediul firmei care ar fi achiziționat componentele furate, polițiștii au găsit o parte din bunurile sustrase și obiecte folosite la dezmembrarea lor. Cercetările continuă pentru a se verifica dacă cei trei au mai dat atacuri similare și în alte stații. 

Citit 3806 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.