Procurorii gălăţeni, printre fruntaşii pe ţară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum reiese din raportul prezentat de Procurorul General al României la şedinţa de analiză a activităţii  procurorilor  unităţilor de parchet din ţară, în 2009 „s-au înregistrat evoluţii şi în domeniul evaziunii fiscale”.

Mai exact, a crescut cu 36 la sută numărul de inculpaţi trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. E vorba de un număr de 500 de inculpaţi.

În plus, aşa cum rezultă din acelaşi document, în aproape 3.000 de cauze au fost aplicate sancţiuni cu caracter administrativ ca urmare a recuperării prejudiciului.

Important pentru noi, gălăţenii, este să aflăm amănuntul important că printre unităţile de parchet evidenţiate la acest capitol este şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Alături de această unitate de parchet mai sunt evidenţiate parchetele de pe lângă judecătoriile Reghin, Iaşi, Târgu Mureş, Râmnicu Sărat, Bacău, Moineşti, precum şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, care a preluat acest gen de cauze (de evaziune fiscal) de la unităţile de parchet din subordine.

Probabil nu mai e necesar să facem precizarea că şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea ţine, într-un fel, tot de Galaţi. Mai exact, unitatea de parchet respectivă face parte din structura Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Concluzia? Sunt şi procurorii mai buni, dar, cu siguranţă, şi fenomenul reprezentat de evaziunea fiscală e mai bine reprezentat în acest colţ de ţară.

Prezenţa Galaţiului în  contextul amintit este cu atât mai mult de apreciat cu cât, iată, aşa cum reiese din acelaşi raport, la nivel de ţară există 100 de unităţi de parchet în care nu s-a întocmit nici un rechizitoriu pentru evaziune fiscală, deşi unele dintre acestea sunt localităţi unde fiinţează sute de societăţi comerciale (!?).

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.