PARADOXUL JUSTIȚIEI: Acuzaţi de trafic de persoane, nu stau nicio zi în închisoare

PARADOXUL JUSTIȚIEI: Acuzaţi de trafic de persoane, nu stau nicio zi în închisoare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reţinut doi bărbaţi pe care îi acuză de trafic de persoane şi spălarea banilor. Cei doi, Marian Felea şi Daniel Felea, au fost duşi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Nemulţumiţi de decizia Tribunalului, cei doi bărbaţi au atacat-o, iar judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis că ei nu trebuie să stea în arest preventiv.

Astfel, Marian Felea, care este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi trafic de persoane, spălare de bani şi instigare la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor a fost eliberat şi se află acum în arest la domiciliu, cu interdicţia de a lua legătura cu părţile vătămate şi cu martorii din dosar.

Acuzat de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori şi instigare la spălare de bani, Daniel Felea se află sub control judiciar şi nu are voie, de asemenea, să ia legătura cu părţile vătămate şi cu martorii. 

Racolau fete naive

Procurorii susţin că cei doi bărbaţi, ajutaţi şi de Alina Tăbăcaru, au racolat, transportat şi cazat mai multe fete pe care le-au obligat apoi să practice prostituţia. „Inculpaţii au ales „aria de selecţie” a victimelor dintre minore şi majore care provin în mod majoritar din familii dezorganizate, cu probleme financiare sau intrafamiliale, neintegrate din punct de vedere social, preponderent din mediul rural. Victimele minore s-au dovedit a fi uşor manipulabile şi caracterizate de naivitate, lucru care a fost de natură să faciliteze punerea în aplicare a rezoluţiei infracţionale luate de inculpaţi”, susţin procurorii.  

Conform anchetatorilor, în perioada 2005 – 2007, Marian Felea a racolat cinci fete, unele majore, altele minore, pe care apoi le-a obligat să se prostitueze „la stradă” în localitatea Padova din Italia. În cei doi ani, proxenetul a reuşit să strângă de la fete peste 230.000 de euro. Afacerea a continuat, iar în perioada 2013 – 2016 au fost racolate alte fete, Marian Felea a mai strâns în cont peste 100.000 de euro. „Activitatea de exploatare a unor victime majore şi minore s-a realizat de către inculpaţi din anul 2005 şi până în prezent, apogeul acestei activităţi infracţionale manifestându-se în perioada 2005-2007”, mai arată anchetatorii.

Dacă în primii ani au avut mai multe victime, în ultima perioadă, cei doi bărbaţi au rămas cu câte două fete fiecare, acestea fiind obligate să se prostitueze tot în Italia.

Ţinând cont că veniturile le scădeau, cei doi au încercat în permanenţă să caute alte fete pe care să le determine să producă bani pentru ei. Anchetatorii arată că multe dintre fetele racolate au realizat la un moment dat că au fost folosite, mai ales că toţi banii câştigaţi de ele intrau în buzunarele proxeneţilor, îşi asumau riscul unei eventuale răzbunări şi fugeau din localităţile unde practicau prostituţia.

Bani investiţi în imobile

Daniel şi Marian Felea, susţin anchetatorii, au obţinut sume frumoase de bani în urma exploatării fetelor. Cei doi nu a pus însă banii la ciorap, ci i-au investit în diferite imobile pe raza municipiului Galaţi, dar şi în alte localităţi din judeţ. Pentru cumpărarea imobilelor (terenuri, apartamente şi vile) cei doi foloseau diferite persoane şi asta pentru a ascunde şi disimula originile ilicite a bunului şi în scopul de a-i ajuta la sustragerea de la luarea şi aplicarea măsurilor de siguranţă vizând confiscarea specială şi extinsă.

Procurorii DIICOT au făcut şi percheziţii domiciliare, în urma cărora au confiscat de la cei doi bărbaţi mai multe autoturisme, sume de bani, telefoane mobile şi înscrisuri care le dovedesc vinovăţia.

Procurorii DIICOT continuă cercetările în acest caz şi urmează ca la finalul anchetei să îi trimită în judecată pe cei doi, dar şi pe cei care i-au ajutata pe aceştia în activitatea infracţională.

În imagini, două dintre imobilele cumpărate de proxeneţi

Citit 9871 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.