Secretar de primărie, judecat pentru luare de mită

Secretar de primărie, judecat pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Încă un funcţionar public ajunge în faţa judecătorilor cu acuzaţia de luare de mită, în urma unui denunţ făcut de o pesoană care a avut nevoie de serviciile acestuia. Este vorba despre un angajat care, conform surselor noastre ar fi secretar al unei primării comunale din judeţul Galaţi, ar fi pretins bani unui localnic care a mers la sediul administraţiei locale ca să solicite eliberarea unui certificat de naştere pentru copilul minor. Serviciul ar fi urmat să-l obţină, susţin anchetatorii, în schimbul unei sume de bani.

"În fapt, inculpatul, în calitate de funcționar public al unei primării din județul Galați, a pretins și primit direct, pentru sine, suma de 400 de lei de la martorul denunțător, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv eliberarea unui certificat de naștere pentru fiul martorului denunțător", se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au finalizat zilele trecute rechizitoriul şi au dispus trimiterea funcţionarului în judecată. Fapta de care este acuzat i-ar putea aduce angajatului primăriei o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit infracţiunea.

Citit 6170 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.