UPDATE Gălăţence sărace, sclave sexuale în Europa. Carne de tun pentru proxeneți (VIDEO)

UPDATE Gălăţence sărace, sclave sexuale în Europa. Carne de tun pentru proxeneți (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

UPDATE, joi, 11 februarie 2021 * Napoleon și Armando Franco Ferro, arestați pentru proxenetism * 30 de zile vor sta după gratii cei patru proxeneți arestați în urma descinderilor în forță pe care polițiștii BCCO Galați le-au făcut marți dimineață, ca urmare a mai multor plângeri primite din partea a numeroase tinere, devenite victime ale traficului de carne vie.

Magistrații Tribunalului Galați au admis propunerea procurorilor DIICOT, care au cerut ca Aurel Toader, Constantin Toader, Armando-Franco-Ferro Toader și Napoleon Agafiței să fie trimiși preventiv în spatele gratiilor, sub acuzațiile de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Aceștia sunt acuzați că din 2013 s-au ocupat cu racolarea de tinere, printre care și minore, din mai multe județe, printre care Galați, Brăila, Prahova și Tulcea, în vederea obligării acestora la practicarea prostituției în Spania, Belgia sau Germania.

Metoda folosită pentru recrutare era celebra "Loverboy", victimele, identificate în prezent în număr de nouă, fiind mai întâi convinse că intră în relații serioase cu proxeneții, iar mai apoi rupte de mediul familial și constrânse prin diverse mijloace, unele violente, să meargă peste hotare să se prostitueze.

Veniturile pe care cei patru le-ar fi încasat de pe urma fetelor ar fi, conform estimărilor anchetatorilor, de circa 350.000 de euro.


Tinere din mai multe județe din sud-estul României au fost, timp de opt ani, sclavele unei rețele de proxeneți organizată în scopul racolării de persoane. Fetele, multe dintre ele minore, ajungeau în state din Occident, după ce erau izolate de familii, supuse șantajului emoțional și păcălite. Profitul obținut de cei patru indivizi pe care polițiștii anti-mafia din Galați i-au reținut sub acuzațiile de trafic de minore, trafic de persoane și proxenetism ar fi de câteva sute de mii de euro.

Timp de aproape opt ani, un grup despre care polițiștii spun acum că ar fi fost constituit din patru persoane și-a extins tentaculele în mai multe județe din regiune, selectând tinere din familii modeste, cu o educație precară, sub clasicul pretext al unor relații "serioase și de durată". Tinere abia trecute de pragul majoratului, cu o condiție materială modestă, dar și minore ușor de păcălit și influențat au fost atrase în capcană de cei patru, după scenarii bine stabilite. Cele majore erau atrase în locuințe ale membrilor grupării, care le convingeau că vor să aibă relații cu ele și că nu ar fi în beneficiul lor să se întoarcă la fostele vieți. Mai apoi erau constrânse, în diverse moduri, astfel încât victimelor le era imposibil să plece sau să facă ceva conform propriilor voințe. După aceeași "rețetă" erau pregătite și minorele, unele dintre ele aduse nu doar din Galați sau Brăila, ci și din Ploiești sau Tulcea. Singura diferență era că acestea erau lăsate "să se coacă", fiind luate de acasă, plasate în diferite locații unde erau cazate, determinate să refuze orice legături cu familia și, bineînțeles, păcălite că sunt "unice". Abia apoi luau drumul Occidentului, unde erau obligate să se prostitueze, spre "binele și prosperitatea" relației.

"Prin menţinere în eroare cu privire la sentimentele şi la statutul social, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, membrii grupării le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţi", au explicat reprezentanții BCCO Galați, care au destructurat zilele trecute gruparea.

Anchetatorii vorbesc, la acest moment, despre nouă victime, care ar fi depus suficiente mărturii ce au stat la baza a opt percheziții în Galați și Brăila. Ofițerii anti-mafia și procurorii DIICOT spun că au găsit la descinderi probe de genul documentelor, telefoanelor mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2.500 de euro. Veniturile totale obținute de grupul de proxeneți din exploatarea victimelor identificate ar fi însă de peste 350.000 de euro. Cei patru au fost reținuți în urma descinderilor și urmează ca procurorii DIICOT Galați să îi ducă la Tribunal, cu propunere de arestare preventivă.

Operațiunea de capturare a grupării a fost una complexă, la misiune participând Brigăzile de Combatere a Crimei Organizate de la Galați și Ploiești, serviciul omolog de la Tulcea, Direcția de Operațiuni Speciale și luptătorii din forțele speciale ale Poliției și Jandarmeriei Galați.

(10 februarie 2021)

Citit 13118 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.