Femeie judecată pentru „ungerea” comisarului Petcu. Dosarul de luare de mită de la Permise, din amânare în amânare
Foto: Arhiva VL

Femeie judecată pentru „ungerea” comisarului Petcu. Dosarul de luare de mită de la Permise, din amânare în amânare
Cms. șef Mitică Petcu, pionul central în dosarul de corupție
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un prim caz de dare de mită conex dosarului de luare de mită în care sunt acuzați un ofițer de la Permise, doi foști polițiști și un om de afaceri, a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupție. Aceștia au găsit, oficial, probe împotriva unei femei care l-ar fi mituit pe polițistul Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări pentru o programare "peste rând" și eventual pentru promovarea probei de traseu a unei candidate. Între timp, procesul de luare de mită al celor patru, început anul trecut, a bifat mai mult termene, o parte determinate de amânări din cauza abținerii mai multor judecători din complet.

Dosarul în care comisarul șef Mitică Petcu este judecat pentru luare de mită, alături de fostul șef al Poliției Tg. Bujor, Ion Oprea, de fostul polițist de la Biroul Poliției Rutiere Tecuci, Costică Ignat, și de Cătălin Ghiocel Decianu, persoană fizică autorizată și administrator de firmă, a fost trimis în judecată în vara anului trecut, dar abia acum procurorii Anticorupție au scos la iveală și o mică parte din ceea ce se presupune că ar fi o implicare firească a ilegalităților comise de cei patru acuzați. În primăvara anului trecut, procurorii DNA Galați susțineau că Petcu, la acea vreme comisar șef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto și Înmatricularea Vehiculelor Galați, ar fi săvârșit "16 acte materiale ale infracțiunii de luare de mită", primind, timp de circa două luni, sume de bani cuprinse între 50 și 300 de lei, dar și alte bunuri care nu i se cuveneau. Cel puțin o parte dintre aceste foloase ar fi ajuns  la comisarul Petcu, conform anchetatorilor, prin intermediul celorlalți trei inculpați oficial în același dosar, sub același capăt de acuzație. Mai departe însă, "sursele" mitei și beneficiarii finali au rămas în umbră, cel puțin până la începutul acestui an, când DNA a găsit o potențială suspectă de "ungerea" polițistului. Mitrea Didina a fost trimisă în judecată de procurorii Anticorupție pentru că, "în data de 19 februarie 2020, i-ar fi dat ofițerului de poliție Petcu Mitică, din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Galați, mai multe bunuri (de valoare necuantificabilă) pentru ca acesta să verifice dosarul unei candidate la examenul pentru obținerea permisului de conducere și s-o programeze pe aceasta la proba practică", se arată în comunicatul DNA Galați. Procurorii nu au făcut precizarea dacă femeia inculpată în dosarul de dare de mită a comis fapta independent sau cu complicitatea vreunuia dintre cei acuzați în dosarul de luare de mită al lui Mitică Petcu.

Petcu s-a plictisit în casă  

Din aprilie anul trecut, comisarul șef Mitică Petcu a fost plasat în arest la domiciliu, măsură pe care nu a contestat-o până luna aceasta, când la termenul de judecată pentru verificarea măsurii preventive, a solicitat să fie pus sub control judiciar. Magistrații Tribunalului Galați i-au respins cererea, luând decizia prelungirii arestului la domiciliu. Între timp, procesul de luare de mită, aflat pe rolul acestei instanțe, a bifat deja șapte termene, majoritatea amânări, determinate fie de soluționarea cererilor de abținere a doi dintre judecătorii care formau completul, fie pentru administrarea de probe, fie pentru reluarea unor proceduri. Următorul termen de judecată va fi pe 23 martie 2021.

Citit 15668 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.