Chelu junior, condamnat la trei ani de închisoare. Tragedie în trafic tranșată după cinci ani
Foto: GSDG

Chelu junior, condamnat la trei ani de închisoare. Tragedie în trafic tranșată după cinci ani
Urmările impactului de pe 24 septembrie 2016
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Fiul fostului om de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost considerat vinovat de producerea teribilului accident produs pe 24 septembrie 2016, acesta spulberând cu bolidul său BMW X6 mașina la volanul căreia se afla un bărbat de 31 de ani. Acesta din urmă a murit la locul accidentului, lăsând în urmă o soție și o fetiță abia născută. Chelu jr. nu va merge însă la închisoare, judecătorii hotărând ca acesta să execute pedeapsa cu suspendare.

Aproape cinci ani, atât a durat ancheta urmată de procesul pentru ucidere din culpă în care Cătălin Chelu jr., acum în vârstă de 24 de ani, a fost cercetat pentru implicarea într-o tragedie rutieră cum rar s-a văzut pe șoselele din municipiul Galați. Pe 24 septembrie 2016, într-o sâmbătă, la orele prânzului, mașina condusă de acesta, un BMW X6, lovea ucigător un autoturism Seat, condus de Laurențiu Căpraru, un gălățean de 31 de ani. Impactul s-a produs pe strada Brăilei, vizavi de sediul IPJ Galați, pe fondul a două circumstanțe posibile reținute atunci de anchetatori: odată, Căpraru, care se angajase într-un viraj la stânga spre Regiment 11 Siret, ar fi pătruns prea mult pe banda a treia a străzii Brăilei, iar în al doilea rând, că tânărul Chelu, pe atunci în vârstă de numai 19 ani, ar fi venit în viteză dinspre Inelul de Rocadă, pe banda a doua, ar fi trecut pe banda a treia fără să aibă timp să vadă Seatul oprit și, cu o viteză ce nu permitea evitarea ”oricărui pericol”, l-a spulberat. Chelu a fost și el atunci rănit ușor, dar Căpraru nu a avut nicio șansă, medicii de la SMURD fiind nevoiți să declare decesul. Impactul năucitor a fost surprins de camerele de supraveghere de pe Brăilei, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să ușureze mult munca anchetatorilor.

Trei ani de anchetă, doi de judecată

Dosarul de ucidere din culpă a stat în anchetă nu mai puțin de trei ani, polițiștii și procurorii având teoretic nevoie de atâta timp ca să stabilească dacă au suficiente temeiuri să trimită cauza mai departe spre judecată. Acest lucru s-a întâmplat în mai 2019, iar după trei amânări date expre pentru pronunțarea verdictului, Judecătoria Galați a decis vineri, 12 martie, că juniorul Cătălin Chelu este vinovat. Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa la care a fost condamnat moștenitorul imperiului Chelu, judecătorii interzicându-i totodată să conducă orice tip de vehicul vreme de trei ani. Acesta se va afla, vreme de patru ani, sub un termen de supraveghere judiciară, timp în care este obligat, conform sentinței, să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune Galați și să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității, la instituții din subordinea Primăriei Galați sau la Spitalul de Urgență. În ceea ce privește despăgubirile acordate urmașilor lui Laurențiu Căpraru, acestea vor fi acoperite integral de compania de asigurări, instanța admițând doar în parte revendicările formulate de moștenitori. Firma va avea de achitat, conform sentinței Judecătoriei Galați, daune morale în cuantum total de 265.000 de lei către văduva, fiica și respectiv mama șoferului decedat, și 8.500 de lei daune materiale.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citit 8752 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 02:28

11 comentarii

 • postat de Elena
  Luni, 15 Martie 2021 16:32
  89.136.0.***
  Istoria are caracter ciclic... Poate data viitoare, cand va primi dreptul de conducere, in fata lui se vor nimeri avocati, politisti, procurori, judecatori, sau copiii lor, urmand ca cel vinovat sa invoceprecedentul in obtinerea clementei/suspendarii. Nu se va face dreptate, deoarece justitia in Romania este o iluzie! Dar justitia divina (avand la baza tocmai clementa actuala a justitiei omenesti) loveste uneori mai dureros decat te astepti si, mai ales unde nu te astepti! Oricum pentru cei ce au pierdut un tata/sot, pe fondul teribilismului tolerat de protectorii legii din Romania, nu va exista reparatie. Dar bataia de joc doare! Poate taierea drastica a pensilor si veniturlor magistratilor (judecatori/procurori), dar si avocatii ce incaseaza pensii de magistrati, va determina o schimbare de generatii si mentalitati. Pana nu vor fi corupti si cei tineri! Dar aceasta este doar o utopie! Sau un pamflet la realitatile vietii din Galati, Romania!
  2
  18
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 15 Martie 2021 16:29
  5.2.205.***
  "Daune morale în cuantum total de 265.000 de lei către văduva, fiica și respectiv mama șoferului decedat, și 8.500 de lei daune materiale si criminalul in libertate."

  Tineti minte: atat valoreaza viata un om in Romania.
  0
  20
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Luni, 15 Martie 2021 14:19
  81.12.149.***
  1. Acum e clar că JUSTIŢIA din această ţară trebuie reformată puternic şi că trebuie instituit un control al acesteia, dar nu politic, iar pensiile SPECIALE ale acestora trebuie eliminate numaidecât. Referitor la salarii, acestea ar trebui acordate în funcţie de merite, de eficienţa actelor sau dosarelor rezolvate şi în special de celeritatea pe care o cere cazul respectiv.
  În cazul de faţă, să judeci 5 ani o astfel de speţă şi să dai 3 ani cu suspendare, nu reprezintă nicio eficienţă pentru justiţie!
  2. Posesorii autoturismelor cu capacitate mai mare de 1600 cmc ar trebui să plătească pe lângă un impozit majorat substanţial, fără nicio discuţie, şi o taxă de responsabilitate (sau mai bine zis de iresponsabilitate), având în vedere că pot pune în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic oricând în cazul unui impact cu un autoturism obişnuit sau chiar cu pietonii aflaţi pe trecerile de pietoni sau pe trotuare ( a se vedea cazul recent al şoferiţei din Bucureşti ce a omorât cu bolidul său două fete). Degeaba vrea lumea să cumpere în ziua de azi un vehicul ecologic electric, uşor, dacă intră în tine un bolid de 2-3 tone condus de o beizadea ca fiul lui Chelu!
  4
  18
  Raportează
 • postat de Vasile
  Luni, 15 Martie 2021 12:33
  92.86.16.***
  Vrem sa stim si numele celor care au cercetat si judecat acest caz.
  Sunt persoane publice, functionari, deci nu cred ca este niciun secret.
  1
  28
  Raportează
 • postat de Un scarbit...
  Luni, 15 Martie 2021 11:10
  5.13.213.***
  Sa va fie rusini, sunteti partasi cu crimunalu chelu,magistrati si anchetatori corupti...cinci ani, cu probe video.
  Aveti toate privilegiile pe care nimeni din aceasta tara nu le are, PENTRU CE? ca sa favorizati infractorii si sa i incurajati la faradelegi cu taraganatu si sentintele ce le dati.
  Sunteti primii care faceti de ras aceasta tara , prin ce faceti,RUSINE....
  3
  52
  Raportează
 • postat de Radler
  Luni, 15 Martie 2021 09:15
  194.105.20.***
  Niște CRIMINALI .....cănd zic că cei din justiție se cred stăpânii pe țară........Acum se întelege de ce s-a vrut schimbarea legei justiției .....cu punerea sub răspundere a procurorilor și a judecătorilor ......dar mulți " nestiutori - online " au sustinut " CRIMINALI ASTIA" fără a avea habar .....POFTITI REZULTATUL DOMNILOR " ASA ZISI DEMOCRATI" ......
  Încă un lucru ....am propus la unii parlamentari ...interzicearea înmatriculării / circulării pe drumurile publice a mașinilor cu motoare mai mari de 1,6 L .....NU ESTE NECESAR să ai motoare mai mari de atăt ........
  4
  36
  Raportează
 • postat de Logan
  Luni, 15 Martie 2021 08:27
  86.123.138.***
  si daca se vintampla invers? Acel nefericit sofer {ce a murit},cred ca facea cel putin 15 ani
  3
  64
  Raportează
 • postat de Sandu M
  Luni, 15 Martie 2021 08:26
  85.186.206.***
  ...si sa vezi ce pensii speciale au, si anchetatorii (le-a trebuit 3 ani) si judecatorii (astora, doar 2)...
  3
  67
  Raportează
 • postat de Sandu
  Luni, 15 Martie 2021 08:01
  5.14.130.***
  Bătaie de joc....justitie de tot rahatul...
  3
  73
  Raportează
 • postat de cetatean plătitor de taxe
  Luni, 15 Martie 2021 06:26
  62.231.94.***
  mizerabil
  3
  68
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 15 Martie 2021 05:30
  86.124.113.***
  3 ani de ancheta, 2 ani de judecata și hotararea: cu suspendare.
  E sfidător.
  Sunteți la fel ca și cadrele medicale : CRIMINALI!
  6
  116
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.