Chelu junior, condamnat la trei ani de închisoare. Tragedie în trafic tranșată după cinci ani
Foto: GSDG

Chelu junior, condamnat la trei ani de închisoare. Tragedie în trafic tranșată după cinci ani
Urmările impactului de pe 24 septembrie 2016
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Fiul fostului om de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost considerat vinovat de producerea teribilului accident produs pe 24 septembrie 2016, acesta spulberând cu bolidul său BMW X6 mașina la volanul căreia se afla un bărbat de 31 de ani. Acesta din urmă a murit la locul accidentului, lăsând în urmă o soție și o fetiță abia născută. Chelu jr. nu va merge însă la închisoare, judecătorii hotărând ca acesta să execute pedeapsa cu suspendare.

Aproape cinci ani, atât a durat ancheta urmată de procesul pentru ucidere din culpă în care Cătălin Chelu jr., acum în vârstă de 24 de ani, a fost cercetat pentru implicarea într-o tragedie rutieră cum rar s-a văzut pe șoselele din municipiul Galați. Pe 24 septembrie 2016, într-o sâmbătă, la orele prânzului, mașina condusă de acesta, un BMW X6, lovea ucigător un autoturism Seat, condus de Laurențiu Căpraru, un gălățean de 31 de ani. Impactul s-a produs pe strada Brăilei, vizavi de sediul IPJ Galați, pe fondul a două circumstanțe posibile reținute atunci de anchetatori: odată, Căpraru, care se angajase într-un viraj la stânga spre Regiment 11 Siret, ar fi pătruns prea mult pe banda a treia a străzii Brăilei, iar în al doilea rând, că tânărul Chelu, pe atunci în vârstă de numai 19 ani, ar fi venit în viteză dinspre Inelul de Rocadă, pe banda a doua, ar fi trecut pe banda a treia fără să aibă timp să vadă Seatul oprit și, cu o viteză ce nu permitea evitarea ”oricărui pericol”, l-a spulberat. Chelu a fost și el atunci rănit ușor, dar Căpraru nu a avut nicio șansă, medicii de la SMURD fiind nevoiți să declare decesul. Impactul năucitor a fost surprins de camerele de supraveghere de pe Brăilei, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să ușureze mult munca anchetatorilor.

Trei ani de anchetă, doi de judecată

Dosarul de ucidere din culpă a stat în anchetă nu mai puțin de trei ani, polițiștii și procurorii având teoretic nevoie de atâta timp ca să stabilească dacă au suficiente temeiuri să trimită cauza mai departe spre judecată. Acest lucru s-a întâmplat în mai 2019, iar după trei amânări date expre pentru pronunțarea verdictului, Judecătoria Galați a decis vineri, 12 martie, că juniorul Cătălin Chelu este vinovat. Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa la care a fost condamnat moștenitorul imperiului Chelu, judecătorii interzicându-i totodată să conducă orice tip de vehicul vreme de trei ani. Acesta se va afla, vreme de patru ani, sub un termen de supraveghere judiciară, timp în care este obligat, conform sentinței, să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune Galați și să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității, la instituții din subordinea Primăriei Galați sau la Spitalul de Urgență. În ceea ce privește despăgubirile acordate urmașilor lui Laurențiu Căpraru, acestea vor fi acoperite integral de compania de asigurări, instanța admițând doar în parte revendicările formulate de moștenitori. Firma va avea de achitat, conform sentinței Judecătoriei Galați, daune morale în cuantum total de 265.000 de lei către văduva, fiica și respectiv mama șoferului decedat, și 8.500 de lei daune materiale.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citit 9237 ori Ultima modificare Marți, 16 Martie 2021 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.