Hoți minori, specialiști în „spargerea” termopanelor (VIDEO)

Hoți minori, specialiști în „spargerea” termopanelor (VIDEO)
Fereastra închisă nu mai ține infractorii la distanță
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trei tineri, dintre care doi minori, au fost reținuți zilele trecute la Galați, după ce au vizat mai multe locuințe cu același mod de operare: forțarea tâmplăriei termopan. Aceasta a fost a patra grupare axată pe furtul din locuințe, folosind această practică, pe care polițiștii gălățeni au identificat-o în decursul ultimelor două săptămâni.

Simpla fereastră de termopan închisă regulamentar nu mai este o barieră suficientă în calea spărgătorilor de locuințe. În ultimele luni, în Galați au avut loc mai multe furturi având ca mod de operarea forțarea profilelor, urmată de pătrunderea în locuințe și de furtul de valori însemnate, în bani sau bijuterii. Zilele trecute, cea de-a patra grupare care a acționat în acest mod în oraș a fost reținută de polițiști, ca urmare a unui flagrant făcut la parterul unui bloc de pe strada Fagului. Oamenii legii i-au surprins pe doi tineri din Tecuci, unul de 24 de ani și unul de 16 ani, în timp ce forțau o fereastră de termopan a apartamentului în care voiau să intre. Nu erau la prima ispravă din acea zi, câteva ore mai devreme ducând la bun sfârșit o altă spargere, în altă zonă a orașului, într-un apartament din care au plecat cu bani, bijuterii și gadgeturi.

"Continuând cercetările, s-a stabilit că în aceeași zi, aceștia, forțând fereastra cu tâmplărie termopan, ar fi pătruns în altă locuință, dintr-un bloc situat pe strada Lebedei, din municipiul Galați, de unde ar fi sustras un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mână, o brățară din aur și suma de 400 de lei", explică cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Cei trei nu ar fi acționat singuri, susțin polițiștii, care la scurt timp au mai dat de urma unui complice, un tânăr de 17 ani, tot din Tecuci. Odată cu identificarea și reținerea suspecților, au fost găsite și o parte din bunurile furate. Tinerii au fost reținuți pe bază de ordonanță și urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Citit 3098 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.