Greu de prins, și mai greu de închis! Traficanții de țigări sunt „taxați” blând la Tribunalul Galați

Greu de prins, și mai greu de închis! Traficanții de țigări sunt „taxați” blând la Tribunalul Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Doar patru dintre cele opt propuneri de arestare pe care le-au înaintat procurorii DIICOT în cazul megarețelei de trafic de țigări au fost admise de completul Tribunalului Galați. Ceilalți patru inculpați duși în fața instanței au plecat pe ușa din față, sub control judiciar. În ultima perioadă, Tribunalul a mai manifestat clemență vizavi de rețelele de traficanți, judecătorii care au apreciat lipsa de pericol social ale unor astfel de fapte și infractori fiind doi magistrați cu vechime la instanța gălățeană.

În ultimii doi ani, au făcut parte dintr-o rețea bine organizată de contrabandă, care a adus în România TIR-uri de țigări nefiscalizate, pe care ulterior le-au vândut în cel puțin opt județe și în Capitală. De la stabilirea prețului, la urmărirea transportului, organizarea filierei de depozitare și distribuție, la perfectarea modului cum erau cărate cantitățile uriașe de tutun moldovenesc și ucreainean prin punctele de frontieră de la noi, nimic nu era scăpat din vedere de capii grupărilor, aflați atât peste hotare, în țările de unde pleca marfa, dar și aici, în județele unde ajungeau încărcăturile.
După doi ani în care mecanismul a mers ca uns, polițiștii gălățeni de la Crimă Organizată au reușit să intercepteze trei TIR-uri cu aproape 150.000 de pachete de țigări. Flagrantul, soldat cu trei arestări, a fost urmat pe 5 aprilie, de 43 de percheziții în șapte județe, printre care și Galațiul. Zeci de persoane au fost aduse la DIICOT Galați, la audieri, după ce în locațiile verificate au fost găsite țigări, aur, droguri și bani.
Opt suspecți, printre care Solcanu Roșca Constantin, membru al clanului Sportivilor, un individ cu un trecut infracțional bogat, au fost reținuți și duși în fața Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă. Doar acesta și alți trei complici, respectiv Fierăscu Alexandru, un mai vechi acolit al lui Solcanu, Epure Adrian Florin și Stoica Florin, au primit mandate de arestare, prin decizia completului condus de judecătorul Florian Costin, ceilalți patru fiind plasați sub control judiciar. Hotărârea ar putea fi atacată de DIICOT Galați, următoarea instanță care ar putea schimba starea de fapt fiind Curtea de Apel.

Tribunalul, blând și cu traficanţii de droguri

Nu este prima oară, cel puțin în ultimele săptămâni, când Tribunalul Galați dă dovadă de clemență vizavi de membrii rețelelor de traficanți. Greu de probat și adus în faţa justiției, astfel de grupări reușesc, se pare, cel puțin la Galați, să supraviețuiască bine cel puțin până la condamnare. Așa s-a întâmplat până acum și cu megarețeaua de traficanți de droguri, canabis și cocaină sintetică, destructurată la Galați în urmă cu aproape două săptămâni. La capătul a 74 de percheziții, la care au muncit peste 300 de polițiști din mai multe județe ale țării, au fost audiate peste 130 de persoane și șapte suspecți au fost trimiși spre arestare. Prin decizia pronunțată de completul condus de judecătorul Alexandru Cortojan, șase dintre ei au primit arest, dar nu la Poliție, ci la domiciliu, de unde își pot continua liniștiți activitatea de dealeri, iar unul a fost plasat sub control judiciar. Procurorii au atacat hotărârea, Curtea de Apel urmând să dea o soluție contestației, după ce, în primă fază, a amânat ședința de judecată.

Citit 4621 ori Ultima modificare Vineri, 09 Aprilie 2021 00:05

8 comentarii

 • postat de Corleone...
  Joi, 08 Aprilie 2021 20:39
  108.245.201.***
  Astia merg " bara -bara" cu ...."organele "
  0
  5
  Raportează
 • postat de Contestatar
  Joi, 08 Aprilie 2021 20:28
  5.14.150.***
  Surpriza era dacă ii condamna maxim. Asa e normalul... anormal.
  0
  6
  Raportează
 • postat de ROMANIA NORMALA
  Joi, 08 Aprilie 2021 18:28
  77.111.246.***
  "În ultimii doi ani, au făcut parte dintr-o rețea bine organizată de contrabandă, care a adus în România TIR-uri de țigări nefiscalizate, pe care ulterior le-au vândut în cel puțin opt județe și în Capitală."

  Daca in "ROMANIA NORMALA" care ni s-a promis si care este condusa in totalitate de o presedintie, un parlament si un guvern care lucreaza toate in mod centralizat, sincronizat si in care "ROMANIE NORMALA" traim noi in ultimii doi ani de zile, este posibil sa treaca prin vama de intrare in UE, vama si frontiera dotate la cele mai inalte standarde de pe planeta, sa treaca pe sub ochii a sute de politisti de frontiera si vamesi, camioane incarcate cu tigari (si cu cine stie mai ce), in timp ce populatia este sechestrata in locuinte iar vamele sunt inchise etans sub pretextul "pandemiei", atunci inseamna ca trebuie sa ne punem mari semne de intrebare in legatura cu toata aceasta "NORMALITATE" despre care ni se povesteste obsedant, in permanenta...!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 08 Aprilie 2021 15:13
  89.39.81.***
  Judecatorii iau decizii pe baza probelor din dosar...ziariștii isi dau cu parerea despre deciziile instantelor...niste bezmetici confunda tigarile cu drogurile...si ne mai intrebam cum sunt conducatorii tarii...identici societatii..
  8
  2
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 08 Aprilie 2021 15:05
  136.255.148.***
  LASATI CA SUNT TAXATI CEI CARE SCAPA O HARTIE PE JOS NU BORFASII GALATIULUI. NU NUMAI POLITIA S-A FACUT DE RAS , URMEZA CEI DIN JUSTITIE CARE SE CAM CHINUIE DE CATVA ANI SA DOVEDEASCA MOJICIILE IN CARE TRAIESC .
  0
  8
  Raportează
 • postat de mirel
  Joi, 08 Aprilie 2021 09:55
  136.255.134.***
  Judecator tribunal venituri lunare
  salariu baza 20.694 ron
  spor conditii vatamatoare 2832 ron
  cuantum spor de risc si conditii vatamatoare 2480 ron = LUNAR 26.352 RON !
  valoare anuala indemnizatie de hrana 4160 ron
  Asteptam ca dintre membrii familiilor acestor judecatori sa ingroase randurile consumatorilor de droguri , copii nepoti etc !
  2
  28
  Raportează
 • postat de Melu
  Joi, 08 Aprilie 2021 08:02
  5.13.244.***
  Cand v-am scris ca asa va fii si asa s-a intimplat , frica si clementa inca bantuie pe acolo.si asa v-a fii mereu.
  5
  17
  Raportează
 • postat de Cetăţean
  Joi, 08 Aprilie 2021 06:36
  92.83.34.***
  Ce pedeapsăsancţiune o să primească judecătorul?!
  De aceea mişună toţi drogaţii printre noi.... Ruşine....
  7
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.