Infractori periculoşi, aproape liberi?!

Infractori periculoşi, aproape liberi?!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nemulţumire şi nedumerire din partea „naşilor” grupului * Se aşteaptă recursul la hotărârea de punere în libertate

Grupul infracţional „Isaccea”, pentru prinderea în flagrant şi anihilarea căruia Serviciul Teritorial Galaţi al DIICOT, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi-au unit forţele, a fost pus ieri în libertate de instanţa de judecată – Tribunalul Galaţi.

Aceasta e o veste care i-a făcut pe toţi cei care au participat la operaţiune să sară în sus, mai ales că fusese necesară o amplă mobilizare, mult timp pentru monitorizare, apoi pentru probarea infracţiunilor, implicit cheltuieli considerabile.

Ecouri de acest gen au străbătut dinspre Poliţia de Frontieră, dar şi dinspre DIICOT Galaţi.

E cât se poate de firească această reacţie dacă ne gândim, reluând pe scurt câteva din datele problemei, că a fost vorba de un grup infracţional organizat format din nouă persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 46 de ani, între care un poliţist de frontieră – Miloşovici Nicolae şi un alt agent de poliţie – Manole Georgian, ambii din Isaccea.

Toţi primiseră mandat de arestare preventivă, toţi au fost eliberaţi printr-o hotărâre pronunţată alaltăieri de instanţa amintită.

Era şi normal să fie arestaţi din moment ce sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, de contrabandă în formă continuată, precum şi, pentru o parte dintre membrii grupului, de trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Temutul grup de contrabandişti a fost „inoportunat” în momentele - decembrie 2009 - în care încerca, aşa cum o mai făcuse în alte rânduri, să pună în circuit comercial  „under-ground” peste 70.000 de pachete de ţigări dobândite pe căi ilicite, care valorau 550.000 de lei.

Ei bine, membrii acestui grup au fost puşi în libertate în… grup. Măsura arestării preventive a fost înlocuită cu cea a interdicţiei de a părăsi localitatea.

Evident, aşa cum ni s-a confirmat, procurorii DIICOT au atacat cu recurs această hotărâre ce sfidează munca tuturor celor care au reuşit să dezamorseze grupul infracţional.

Vom vedea ce se va întâmpla după soluţionarea acestei căi de atac şi, fireşte, vă vom ţine la curent.

Citit 1013 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.