Sinuciderea unei adolescente ridică multe semne de întrebare

Sinuciderea unei adolescente ridică multe semne de întrebare
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

O fată de 17 ani, elevă de liceu, și-a pierdut viața după ce a luat o supradoză de pastile. Gestul extrem al adolescentei a lăsat în urmă o familie îndurerată, dar și o serie de necunoscute, pe care anchetatorii trebuie acum să le lămurească.

Duminică dimineață, o femeie din Braniștea a sunat la 112 pentru a anunța că fiica sa, în vârstă de 17 ani, încercase să se sinucidă. Fata avusese o ceartă cu părinții, după ce fusese plecată, pentru câteva zile, de acasă. În ajutorul adolescentei a fost trimis un echipaj de ambulanță.

”Fata a mărturisit echipajului de pe ambulanță că a luat mai multe antiinflamatoare. Era în stare stabilă. După acordarea primului ajutor, a fost dusă la Spitalul de Copii din Galați pentru îngrijiri medicale suplimentare”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Ambulanței Galați.

A murit a doua zi

În aceeași zi, reprezentanții spitalului au anunțat Secția 1 Poliție Rurală despre tentativa de suicid a fetei. ”Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu au putut discuta cu minora pentru a putea stabili motivul pentru care aceasta a recurs la acest gest, însă, întrucât prezenta mai multe echimoze (vânătăi -  n.red.) pe membrele inferioare, pe gât și pe corp, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, în cursul zilei de 26 iulie, minora a decedat la unitatea spitalicească unde era internată. În cauză s-a dispus transportarea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Galați pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor decesului. În dosarul penal întocmit inițial a fost schimbată încadrarea faptei din lovire sau alte violențe în ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la decesul minorei”, a precizat Poliția Galați.

Acuzații de viol și de agresiuni

Potrivit familiei, de o perioadă, fata intrase într-un anturaj dubios. Înainte de tentativa de suicid, fusese plecată chiar la iubitul ei, un bărbat căsătorit. Acesta ar fi încercat să o convingă să se prostitueze. Părinții adolescentei spun că fata a venit acasă bătută, băută și posibil drogată, dar și cu urme care indicau un viol. Oamenii i-au interzis să îl mai vadă pe bărbat și i-au luat telefonul mobil. Drept urmare, spun că au fost amenințați cu bătaia de cinci indivizi veniți la ușa lor.

Citit 16346 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.