Viza autorizaţiilor de armă şi muniţii, de la 1 mai

Viza autorizaţiilor de armă şi muniţii, de la 1 mai
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 1 mai 2010 a început, conform prevederilor legale în vigoare, acţiunea de vizare a autorizaţiilor de deţinere şi folosire a armelor şi muniţiilor de către persoanele juridice.

Aceasta a fost ideea de la care am început discuţia cu comisarul  Sorin Penciu (FOTO 2), şeful Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, care ne-a oferit şi câteva detalii în acest sens.

- Ce ar trebui să le transmitem cititorilor noştri, potenţiali beneficiari ai unor informaţii cu privire la subiectul în discuţie?

- Şi prin intermediul dumneavoastră, al mass-media în general, facem un apel către toţi deţinătorii legali (persoane juridice)  de arme şi muniţii să revadă documentele ce au stat la baza autorizării (planul de pază şi apărare, alături de contractul de prestări de servicii, planul de dotare cu arme şi muniţii, autorizaţiile de deţinere, de folosire a armelor şi muniţiilor şi, unde este cazul,  a autorizaţiei de funcţionare a poligonului de tragere).

- Când, cum se va desfăşura această acţiune de vizare?

- Pentru procedura de efectuare a vizei noi vom finaliza un calendar astfel încât, într-un interval de timp rezonabil, titularii autorizaţiilor vor fi invitaţi la sediul IPJ Galaţi, unde se vor desfăşura la concret procedurile preliminare acestei acţiuni, activităţi de vizare.

- Ce alte lucruri trebuie să aibă în vedere titularii de autorizaţii?

- Să verifice minuţios camerele de armament, documentele ce stau la baza funcţionării lor, precum şi  persoanele care gestionează ori au dreptul de port armă în realizarea atribuţiilor de serviciu.

Rugămintea aceasta e fundamentată pe realitatea că unul din elementele obligatorii ale acţiunii de vizare a autorizaţiilor îl reprezintă controlul camerei de armament, al armelor, al concordanţei dintre înscrisurile din acte şi realitate, precum al modului în care se poartă arma pe durata serviciului.

- Acţiunea de vizare a autorizaţiilor priveşte şi persoanele fizice?

- Da, aşteptăm de la nivel central elaborarea, în vederea punerii în aplicare, a procedurii de viză periodică (o dată la 5 ani) a posesorilor legali de arme (persoane fizice), care în cursul anului precedent împlinesc 5 ani de la ultima viză aplicată pe autorizaţiile de deţinere, port şi folosinţă a armelor şi muniţiilor.

Citit 693 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.