Viol între minori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 17 ani, Marius V. e acuzat de viol asupra vărului său de 8 ani *

17 ani de viaţă şi  5 clase de şcoală, atât  are până acum Marius V., care locuieşte, sporadic, în Smârdan, sat Cişmele, judeţul Galaţi.

Este acuzat de viol, infracţiune pentru care a şi fost trimis, în judecată, în stare de arest preventiv, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Şi-a violat vărul în vârstă de numai 8 ani din localitatea amintită.

În dimineaţa zilei de 22 aprilie, copilul se afla la câmp cu tatăl său. La un moment dat, tatăl l-a trimis acasă pentru a-i aduce un bidon cu bere. Pe drum, baiatul s-a întâlnit cu vărul Marius V.  Cunoscându-l, a acceptat propunerea acestuia de a-l însoţi până acasă.  

Acolo, profitând că sunt singuri, Marius V. i-a cerut vărului de 8 ani să-şi dea jos pantalonii şi chiloţii, promiţându-i un telefon mobil şi 12 lei. Şi… a întreţinut relaţii sexuale anale, profitând, normal, de imposibilitatea victimei de a-şi exprima conştient voinţa şi de a se apăra.

De durere, copilul a început să plângă şi să-l roage pe vărul mai mare  ca vârstă să-l lase în pace, momente în care agresorul i-a pus mâna la gură, după care şi-a văzut în continuare de treabă.

L-a ameninţat şi cu bătaia dacă  va spune ceva cuiva. Dar băiatul siluit i-a spus tatălui său, care a chemat Salvarea şi Poliţia.

Consecinţe pe termen lung

Au urmat examenul medico-legal care a evidenţiat existenţa leziunilor traumatice anale, raportul de evaluare psihologică din care a rezultat, ceea ce era de aşteptat: „partea vătămată prezintă simptome  ale sindromului tulburărilor de stres posttraumatic”. 

În plus, din aceleaşi buletine medicale de specialitate mai reiese că „experienţa traumatizantă prin care a trecut partea vătămată poate avea implicaţii negative pe termen lung asupra dezvoltării sale psihice, sociale şi comportamentale”.

Acesta a fost rezultatul dezastruos al actului animalic săvârşit de un minor de 17 ani asupra unui alt minor de numai 8 ani.

Urmarea acestei triste întâmplări? Evident, e vorba de una în care ambele părţi implicate, de caz la caz, cu sau fără voie, au de suferit. Dar, fireşte, în moduri diferite.

Citit 1381 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.