Poliţiştii gălăţeni acuzaţi de furt rămân în libertate

Poliţiştii gălăţeni acuzaţi de furt rămân în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat în dosarul în care 7 gălăţeni, dintre care 2 poliţişti, au fost acuzaţi de furt din ArcelorMittal, respingând recursurile formulate atât de inculpaţi, cât şi de procurori.

Cei 7 au fost duşi în instanţă, weekendul trecut, cu propunerea de arestare preventivă.

În urma hotărârii judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, cei 2 poliţişti, Vasile Hulea şi Marian Munteanu, au rămas în libertate, iar ceilalţi cinci s-au ales cu mandate de arestare pentru 29 de zile.

Atât cei 5 arestaţi, cât şi procurorii DIICOT Galaţi, au atacat cu recurs decizia instanţei.

Recursurile au fost judecate pe 3 iunie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar ieri s-a decis că hotărârea luată de judecătorii gălăţeni este corectă.

Cu alte cuvinte, Vasile Hulea şi Marian Munteanu rămân în libertate, dar nu pot părăsi localitatea, iar ceilalţi 5 - Nelu Pelin, Marian Ionaşcu, Dănăilă Tănăsache, Tudorache Valentin şi Nicu Gabriel Ifrim - rămân în arest.

Conform unor surse de la Înalta Curte, un singur judecător din completul de judecată a avut opinie separată, susţinând că inculpatul Vasile Hulea ar trebui arestat. Aceeaşi sursă ne-a explicat că „fiind complet de judecată, majoritatea decide”.

Decizia luată de Înalta Curte rămâne valabilă până pe 26 iunie, când cei 7 vor fi aduşi din nou în faţa instanţei gălăţene pentru noi măsuri preventive.

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.