Prostituată condamnată la 20 de ani de închisoare, pentru uciderea soțului. Corecție transformată în crimă

Prostituată condamnată la 20 de ani de închisoare, pentru uciderea soțului. Corecție transformată în crimă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O tânără din județul Galați și-ar putea petrece următorii 20 de ani în spatele gratiilor, după ce a fost găsită vinovată de instigare la uciderea soțului ei, un italian care avea dublul vârstei femeii. În pușcărie au ajuns și doi bărbați, unul consătean cu femeia, care ar fi pus în aplicare planul acesteia, care inițial s-ar fi vrut o corecție aplicată soțului gelos și violent. Sentința nu este definitivă.

Povestea dintre Nicoleta Postolici, o tânără din Buciumeni, și Mario Monaco, un italian care avea dublul vârstei româncei, s-ar fi înfiripat când femeia avea 19 ani. Italianul a întâlnit-o într-o ipostază nu tocmai favorabilă, gălățeanca fiind cunoscută ca prostituată în zona Tecuciului și mai apoi în Italia. Apariția lui Mario i-a schimbat însă viața, mai ales că acesta și-a manifestat dorința să își întemeieze o familie cu ea. 12 ani a durat povestea celor doi, anul 2019 găsindu-i în localitatea natală a Nicoletei, Buciumeni. Deveniseră și părinţii unei fetițe, numai că venirea acasă a însemnat pentru tânără o nouă turnură în viața de familie. Cunoscuse un tânăr mai mic decât ea, în vârstă de 21 de ani, pe care și l-ar fi făcut amant, lucru care ar fi ajuns la urechile italianului, care avea atunci 64 de ani. Între cei doi s-ar fi înmulțit scenele de gelozie și chiar bătăile, potrivit unor martori.

Nicoleta nu a mai suportat și a tocmit doi tineri din sat, pe care i-ar fi plătit cu 2.500 de lei, să îi dea o lecție lui Mario Monaco. Planul prevedea ca italianul să primească o bătaie care să "îl învețe minte", numai că tinerii au acționat cu atâta implicare că l-au doborât definitiv. Loviturile cu pumnii și picioarele, primite în penultima zi a anului 2019, i-au provocat italianului sexagenar leziuni incompatibile cu viața.

Nicoleta Postolici (32 ani), George Andrei Huțănașu și Bogdan Adrian Chirvăsuță, ambii în vârstă de 22 de ani, au fost reținuți, dar au negat inițial că l-ar fi ucis pe italian în baza unui plan premeditat. Puși în fața dovezilor, au recunoscut crima, dar bărbații care executaseră planul au încercat să atenueze gravitatea faptei, susținând că se aflau sub influența alcoolului și nu și-au dat seama cât de tare au lovit victima.

În baza probelor, magistrații Tribunalului Galați au emis, zilele trecute, prima sentință. Cei trei au fost condamnați la ani grei de pușcărie, cele mai grele sentințe fiind în sarcina Nicoletei Postolici, care gândise planul și plătise pentru aplicarea lui, care a primit 20 de ani de închisoare pentru instigare la omor calificat, și a lui George Andrei Huțănașu, condamnat la aceeași pedeapsă, pentru omor calificat. Bogdan Adrian Chirvăsuță a primit 10 ani de închisoare, pentru aceeași faptă, în cazul lui apreciindu-se o participare mai redusă la "pedepsirea" italianului.

Condamnarea nu este definitivă, cei trei având posibilitatea să o atace la Curtea de Apel.

Citit 4415 ori Ultima modificare Vineri, 05 Noiembrie 2021 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.