Hypermarket Real, pişcat de cumpărători

Hypermarket Real, pişcat de cumpărători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dosar penal pentru o sticlă de whisky *

Hypermarket Real Galaţi e una din ţintele importante ale gălăţenilor puşi pe cumpărături, dar, din păcate, reprezintă şi ţinta unor „cumpărători”, care nu vor să plătească.

Conform datelor primite de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, de la începutul anului şi până acum au fost înregistrate, urmând  să fie soluţionate, nu mai puţin de 40 de dosare de furturi din hipermarketuri, în special din Hypermarket Real Galaţi.

Aflăm, de asemenea, că anul trecut au fost înregistrate aproape 200 astfel de cauze la unităţile de parchet gălăţene. S-ar putea spune că este deja un fenomen în expansiune.

Să fie de vină criza economică care a ajuns să bântuie şi prin buzunarele celor care frecventează supermarketurile?

E greu de dat un răspuns, mai ales că,  în  majoritatea situaţiilor, persoanele care au încercat să fure unele obiecte, cumpăraseră şi multe alte produse pe care le-au şi trecut prin filiera normală. Dar iată câteva exemple concrete.

Cumpărăturile din buzunar

Costel L., subinginer la o firmă gălăţeană de telecomunicaţii a pus în buzunar, în ziua de 25 februarie 2010, nouă mărţişoare în valoare de 10,21 lei pe care nu intenţiona să le plătească. Acum are însă alte obligaţii.

Tot în buzunar au dispărut în ziua de 19 martie a.c. şi două parfumuri „Adidas” în valoare de 44,98 lei. Buzunarul îi aparţinea agentului de pază de la WBC, Valentin F.

Doamnele, în posturi incomode

Maria V., referent la Centrul Militar Judeţean, a fost surprinsă, în ziua de 3 februarie a.c., cu un dres ascuns în haină!

O altă doamnă, Julieta M, consilier juridic la o societate comercială, absolventă a Facultăţii de Drept, a fost surprinsă, în flagrant se poate spune, într-o zi de 13 (februarie) 2010 cu un stilou şi două pixuri…

Maria M., studentă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, şi-a pătat onoarea în ziua de 22 martie a.c., când a sustras de la Real două sticluţe cu ojă în valoare de 30,99 lei, pe care le-a ascuns în sutien.

Prezervative şi „halls”-uri…

Un alt student de la „Dunărea de Jos”, Valentin G., a încercat să scape de la Real cu trei pacheţele de gumă de mestecat, precum şi cu două prezervative în valoare de 28,05 lei.

Culmea „hoţiei” din Real a constituit-o gestul unui student, tot de la „Dunărea de Jos”, care şi-a dat cinstea pe ruşine doar pentru nişte dropsuri „Halls”.

Un poliţist, la Selgros

Toate micile hoţii amintite au fost comise la „Real”, dar iată că nici cei de la Selgros n-au scăpat de „atacuri” de acest gen.

De data aceasta, în rolul principal a fost un agent de poliţie, C.M.C., care a încercat să fure un pachet de gumă de mestecat Orbit, unul de Menthos şi un termometru. Şi-a motivat gestul neortodox spunând că era într-o stare depresivă!…

Cine are de-nvăţat, să înveţe!

Dosarele cu astfel de furturi, mai ales dacă valoarea obiectelor furate nu este foarte mare, se soluţionează conform prevederilor articolului 18 indice 1 din Codul penal.

Acest articol se referă la „faptele care nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni” şi, în consecinţă, sunt sancţionate cu o amendă.  Totuşi, au fost cazuri în care produsul furat avea o valoare ce depăşea o sută de lei.

Pentru o sticlă de Whiskey Chivas Royal, de exemplu, un gălăţean a şi fost trimis în judecată pentru furt, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul unei „cumpărătoare” care  încercat să fure o clamă de păr din plastic în valoare de câţiva bănuţi…

În fine, mai cunoaştem şi un alt gen de situaţie: cineva a intrat în hypermarket cu un pacheţel de gumă de mestecat cumpărat de la alt magazin, după care, până la lămurirea situaţiei, a  îndurat ce îndură cineva care este acuzat de furt.

Concluzia? Din ambele genuri de situaţii, cine vrea să înveţe ceva şi consideră că are ce învăţa să o şi facă!…

Citit 1679 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.