Condamnare şi recurs în cazul poliţistului de la Oancea

Condamnare şi recurs în cazul poliţistului de la Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a înregistrat la mijlocul săptămânii trecute recursul formulat de către părţile implicate în dosarul tânărului ucis în vara anului trecut de către ajutorul de şef de post din comuna Oancea.

În acest proces, înregistrat cu numărul 6495/121/2009, a fost stabilit deja şi un prim termen de judecată, pe 18 iunie.

Magistraţii urmează să se pronunţe în legătură cu apelul formulat atât de către poliţistul inculpat, cât şi de către rudele lui Ciprian Muşat, mort în urma altercaţiei cu poliţistul Toader Teodoru, dar şi de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Acest lucru se întâmplă după ce, pe 23 aprilie, Tribunalul Galaţi anunţa care este sentinţa în acest caz.

Magistraţii stabileau că se impune schimbarea încadrării juridice reţinută prin rechizitoriu în sarcina poliţistului Toader Teodoru, cu circumstanţe atenuante.

Mai precis, s-a impus condamnarea pentru omor calificat a inculpatului Toader Teodoru la o pedeapsă principală de 8 ani de închisoare cu interzicerea anumitor drepturi.

Trebuie precizat însă că judecătorii de la Tribunal consideră că incidentul în urma căruia Ciprian Muşat a fost împuşcat mortal de către poliţist s-a produs şi din vina victimei, sentinţa stabilind „o culpă de 1/3 a lui Muşat Ciprian”.

Ţinându-se cont de acest aspect Toader Teodoru a fost obligat să plătească 17.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale către Muşat Aurel Ginel, dar şi câte 20.000 lei către trei dintre rudele celui decedat, cu titlu de daune morale, asta în condiţiile în care pretenţiile civile ale rudelor lui Muşat erau cu mult mai mari.

Istoria crimei

Reamintim că la începutul lunii august a anului 2009, în centrul comunei Oancea, a avut loc o altercaţie între poliţistul din sat şi un tânăr pe care Toader Teodoru îl arestate în trecut pentru furt.

Victima se afla într-o maşină în apropierea unui bar, iar ajutorul şefului de post i-a atras atenţia că ascultă muzica prea tare, după care între cei doi a izbucnit o altercaţie, poliţistul împuşcându-l pe bărbat cu arma din dotare.

După incident, tânărul a fost internat iniţial la Spitalul „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, însă din cauza stării foarte grave în care se află medicii gălăţeni au decis transferarea lui la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde acesta a decedat o zi mai târziu.

Poliţistul s-a predat la câteva ore după incident şi a mărturisit că nu îşi explică de ce a comis acel gest.

Explicaţie foto: Medicii gălăţeni încercând să salveze viaţa lui Ciprian Muşat, după ce acesta fusese împuşcat de către ajutorul de şef de post din Oancea

Citit 1408 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.