Un agent vamal din Galați a vandalizat mașinile ambasadorilor
Foto: Presshub

Un agent vamal din Galați a vandalizat mașinile ambasadorilor
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care ar fi vandalizat autoturismele ambasadorilor Japoniei şi Statelor Unite ale Americii în România, în timpul protestului AUR de la Palatul Parlamentului din Bucureşti de marți, 21 decembrie, a fost reținut sub mai multe acuzații. Potrivit Jandarmeriei, acesta ar fi un agent vamal angajat al Direcției Regional Vamale Galaţi și se numește Gheorghe Florin.

Acesta a fost reținut  pe un bulevard din apropierea Palatului Parlamentului, forțele de ordine găsind asupra lui mai multe obiecte interzise. Reținerea a avut loc după ce jandarmii au avut dovezi preliminare că bărbatul în cauză ar fi vandalizat cu vopsea mai multe autoturisme, printre care și pe cele ale ambasadorului SUA la București și ambasadorului Japoniei.

Conform declaraţiilor date de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere penală. "Cel în cauză a fost depistat de jandarmi pe bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție. Față de bărbat se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din noul Cod Penal, respectiv, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase", a transmis MAI.

La protestul de marți, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei pentru încălcarea prevederilor privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. Alte 58 de amenzi în valoare de 34.300 de lei au fost date pentru încălcarea Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

Citit 9110 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.