Jumătate de milion de lei, confiscaţi de la o firmă gălăţeană

Jumătate de milion de lei, confiscaţi de la o firmă gălăţeană
Încasări în perioada de suspendare a activităţii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Unei firme din Galaţi i-a fost confiscată o sumă de peste 566.000 de lei, pentru că nu a respectat măsura complementară de suspendare a activității unui punct de lucru, ce a fost dispusă în urma unui control desfășurat în aprilie 2019.

Agentul economic în cauză a fost depistat de oamenii legii că desfășura activități comerciale de prestări servicii de alimentație publică, baruri și alte activități de servire a băuturilor alcoolice, fără a deține "Acord privind exercitarea activității de comercializare în zone publice" și "Autorizație privind desfășurarea activității de alimentație publică", eliberate de autoritățile administrației publice locale.

După constatările poliţiştilor locali, firma a depus plângere la Judecătoria Galați, dar magistraţii au respins plângerea. De asemenea, Tribunalul Galați a respins apelul formulat de operatorul economic.

Conform legii, "desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale se pedepseşte cu amendă prevăzută la pct. 1 lit. a) - e), caz în care limitele minime şi maxime se dublează, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat".

În total, pe parcursul anului 2021, circa 1,1 milioane de lei a fost suma confiscată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale și Biroului Evidența Persoanei, de la patru operatori economici, persoane juridice, care nu au respectat măsura legală de suspendare a activității impusă în urma unor verificări ce au scos la iveală diverse nereguli. Agenții economici sancționați dețin afaceri de alimentație publică și saloane de înfrumusețare. Anul trecut, Poliția Locală Galați a derulat pentru prima dată acțiuni de confiscare a veniturilor obținute de către firmele care au continuat să activeze pe perioada suspendării.

Citit 3322 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.