Tânăr de 19 ani, reținut pentru înșelăciune

Tânăr de 19 ani, reținut pentru înșelăciune
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un tânăr de 19 ani din comuna Măstăcani a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, fiind bănuit că ar fi implicat în activități ilicite pe linia infracțiunilor informatice. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Din probele administrate, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020-ianuarie 2022, persoana în cauză ar fi postat mai multe anunțuri de vânzare fictive, pe platforme de comerț online, iar ulterior ar fi solicitat potențialilor cumpărători diverse sume de bani cu titlu de avans, taxă de transport sau plata integrală, fără a trimite bunurile promise.

Tânărul deținea numeroase conturi la instituții financiare din mediul internațional cu servicii online, pe numele său, dar și pe numele altor persoane. Pentru a ascunde activitățile infracționale, acesta a folosit mai multe cartele PrePay, dar și mai multe adrese de e-mail.

Până acum au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind de 62.000 de lei, cercetările continuând, pentru a se identifica și alte victime.

Dacă vreţi să cumpăraţi produse de pe diverse platforme de comerț online, polițiștii vă recomandă să refuzați plata produsului în avans. Cel mai sigur este să plătești produsul abia după ce ai verificat produsul primit, iar utilizatorul care a postat anunţul trebuie supus unor minime verificări (eventuale recenzii, alte produse vândute, data înscrierii, activitate etc.). Păstrați numărul anunțului și numărul de telefon al vânzătorului până la finalizarea tranzacției.

Citit 2882 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.