„Dosarul Mazăre”, în pronunţare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi care au analizat marţi, pe fond, dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, contestă o situaţie de incompatibilitate sesizată de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), au stabilit un nou termen pentru pronunţare, săptămâna viitoare.

„Cauza a fost discutată marţi pe fond, iar pronunţarea în această cauză a fost amânată pentru 29 iunie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Irina Boldea, după cel de-al patrulea termen în acest dosar.

Procesul a fost deschis de către Radu Mazăre, care a contestat concluziile unor cercetări făcute de către ANI în privinţa unei stări de incompatibilitate, generată de faptul că, în anul 2003, timp de 6 luni, acesta ar fi deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi pe cea de administrator la o societate comercială. Primarul Constanţei a susţinut că este vorba despre o eroare făcută de reprezentanţii Registrul Comerţului.

Dosarul 1120/36/2009 a ajuns la Galaţi după ce Agenţia Naţională pentru Integritate a cerut strămutarea de la Curtea de Apel Constanţa către instanţa similară din Galaţi, invocând notorietatea şi influenţa pe care ar putea avea-o primarul constănţean.

Magistraţii au dispus disjungerea cauzei, rezultând astfel două dosare, unul dintre ele care face referire la anularea actului administrativ, iar celălalt la suspendarea executării actului administrativ.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.