A încercat să-și ucidă nepoatele, dându-le foc la casă

A încercat să-și ucidă nepoatele, dându-le foc la casă
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un bărbat din județul Galați a ajuns în arestul poliției în urma unui atac deosebit de grav, comis asupra familiei fratelui său. Individul a dat foc locuinței în care se aflau cele două nepoate și mama lor. Motivul care ar fi stat la baza atacului ar fi fost o dispută mai veche legată de casa părintească, mobil care a făcut obiectul actului vindicativ. 

Valerică Dima are 34 de ani, este căsătorit și are trei copii. Locuiește în satul Slivna, din comuna Berești Meria, și de câțiva ani este într-un conflict continuu cu fratele său, Mihăiță, totul pornind de la casa părintească în care, la început, au locuit amândoi. Valerică chiar și-a ridicat o cameră separată în gospodărie pentru a sta cu familia, numai că, după ce soția sa și concubina fratelui s-au certat în nenumărate rânduri, a decis să se mute. Nu a putut sta însă departe de casa în care s-a născut și, măcinat că acolo continua să locuiască fratele Mihăiță, cu care nu mai vorbea, i-a venit ideea să se răzbune. Planul de a da foc casei în care nu era primit i-a încolțit la finele săptămânii trecute, după ce a consumat alcool cu un vecin, căruia i-a și împărtășit gândurile care îl măcinau și pe care avea să le pună în aplicare spre miezul nopții, mai ales că știa că fratele său este plecat la serviciu, la Galați. S-a dus la casa unde se aflau concubina fratelui și cele două fetițe, una de nouă ani și una de 11 ani, și s-a urcat în pod. 

”În podul casei a dat foc mai multor haine, cunoscând că, la momentul incendierii, în interiorul locuinţei se aflau concubina fratelui său şi cei doi copii minori, iar prin acţiunea de incendiere, care a distrus podul locuinţei, a prevăzut şi a acceptat suprimarea vieţii persoanelor aflate în interiorul locuinţei, rezultat care nu s-a produs din cauze independente de voinţa sa”, aveau să consemneze procurorii în cadrul anchetei care a urmat incidentului. 

Cea care a făcut ca nenorocirea să nu se întâmple a fost mama copiilor, care a ieșit în curte chiar înainte ca acoperișul în flăcări să se prăbușească, scoțându-și și fetele din casa incendiată. Femeia a sunat la 112, pompierii fiind cei care au stins focul pus de cumnat. În urma anchetei, polițiștii au dat de urma bărbatului care plănuise totul și care și-a recunoscut faptele, negând totuși că a intenționat să își omoare nepoatele și pe mama acestora. 

”Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de tentativă de omor calificat și distrugere, Tribunalul Galați admițând ulterior propunerea de arestare preventivă și emițând un mandat pentru 30 de zile”, a precizat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Dacă va fi găsit vinovat, Valerică Dima riscă să stea după gratii cel puțin 12 ani. 

Citit 5803 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.