România – Italia, via Vânători

România – Italia, via Vânători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Galaţi, aflaţi în misiune de supraveghere, au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, pe direcţia localităţii Vânători, jud. Galaţi, o persoană care se deplasa dezorientată în teren dinspre frontiera de stat către localitate.

În urma acţiunii specifice desfăşurate, lucrătorii poliţiei de frontieră au reţinut un bărbat, care avea bagaje sumare asupra sa şi nu deţinea documente de identitate.

Din declaraţia celui în cauză şi în urma verificărilor efectuate prin Centrul Trilateral de Contact Galaţi a rezultat că acesta este din Republica Moldova şi se numeşte P. Ion, de 40 ani.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul a trecut ilegal frontiera de stat din R. Moldova în România, traversând râul Prut cu ajutorul unei camere de cauciuc.

Persoana în cauză a declarat că a trecut în acest mod frontieră  deoarece avea interdicţie de a intra în România şi dorea să ajungă în Italia pentru a găsi  un loc de muncă.

Ofiţerii IJPF Galaţi i-au întocmit lui P. Ion dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară, prin trecerea ilegală a frontierei. Cu această ocazie, bărbatul s-a asigurat că nu va mai trece niciodată prin România, chiar dacă îşi doreşte să muncească în Italia.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.