La bugetul de stat, pagubă de 1,5 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii iunie, ofiţerii din cadrul I.P.J. Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unei societăţi comerciale din Galaţi a unor fapte de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că societatea a înregistrat în evidenţa contabilă tranzacţii comerciale în suma de 33.382.444 lei (mai bine de 7 milioane de euro), tranzacţii ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale. Transportatorul indicat în documentele de livrare a mărfii a declarat poliţiştilor că nu a efectuat nici un transport pentru societatea din Galaţi.

De asemenea, din verificări s-a stabilit că nu există contracte de prestări servicii (transport), devize de transport, facturi de prestări servicii emise de transportator catre societatea beneficiară.

Astfel, reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta nici un document care să dovedească realitatea transporturilor înregistrate, deci livrarea efectivă a mărfurilor în Italia.

Urmare a celor mai sus arătate a fost constatat un prejudiciu creat bugetului de stat reprezentând TVA de plată aferentă livrărilor efectuate în sumă de 6.342.664 lei (aproximativ 1,5 milioane de euro).

Poliţiştii gălăţeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a  învinuiţilor şi recuperarea prejudiciului.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.