Maşină furată în Italia, găsită la Oancea

Maşină furată în Italia, găsită la Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 30 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Oancea, au observat pe raza comunei Oancea o autoutilitară marca „Mercedes Sprinter” în care se afla cetăţeanul din Republica Moldova Vasile U., în vârstă de 29 ani. Microbuzul avea număr de înmatriculare aparţinând Republicii Moldova, iar plăcuţele de înmatriculare erau confecţionate din carton.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la provenienţa autovehiculului şi l-au supravegheat până au observat un alt bărbat din Republica Moldova, P. Ion, în vârsta de 26 ani, care conducea un microbuz marca „Opel Vivaro”  şi care a intrat în legătură cu U. Vasile.

Persoanele au fost audiate, iar din declaraţiile persoanelor a rezultat că autovehiculul a fost adus până în localitatea Oancea de către cetăţeanul din Republica Moldova, S. Gheorghe, în vârstă de 49 ani.

Extinzând cercetările prin Centrul de Contact de la Oradea, s-a stabilit că autoutilitara marca „Mercedes Sprinter” a fost declarată ca fiind furată din Italia în data de 29 iunie 2010. De asemenea, poliţiştii au aflat că  numărul de înmatriculare inscripţionat pe plăcuţele de carton aparţine unui autovehicul identic din Republica Moldova.

Autovehiculul, în valoare de aproximativ 22.000 lei, a fost adus la sediul IJPF Galaţi în vederea continuării cercetărilor.

Lucrătorii IJPF Galaţi le-au întocmit dosar penal lui U. Vasile şi P. Ion, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt, iar lui S. Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.