O familie din Galați furniza "servicii" în ţările din vestul Europei. Zece ani de "afaceri" cu carne vie

O familie din Galați furniza "servicii" în ţările din vestul Europei. Zece ani de "afaceri" cu carne vie
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Cu numai câteva tinere sărace sau cu probleme de familie, seduse mai întâi și apoi constrânse și supuse la violențe fizice și psihice, o familie din Galați a adunat o avere pe parcursul a aproape zece ani de "afaceri" cu carne vie. Traficul de ființe umane săvârșit în scopul exploatării sexuale i-a ajutat pe membrii clanului de proxeneți să strângă peste 700.000 de euro, bani reinvestiți ulterior în bunuri de lux și diverse afaceri. Activitățile familiei au fost brusc stopate în urma mai multor descinderi ale polițiștilor Antimafia, în Galați și pe teritoriul Olandei.

Metoda "Loverboy" prinde de minune la afacerile de familie, succesul strategiilor de atragere a femeilor vulnerabile fiind garantat de participarea cât mai multor personaje cu roluri cheie în "povestea de dragoste". Este și cazul unei familii din Galați, care a prosperat pe spatele mai multor tinere atrase în acest joc. Timp de aproape zece ani, membrii familiei au lucrat cot la cot pentru atragerea femeilor aflate în nevoie și obligarea lor la practicarea prostituției. Seduse, tinerele ajungeau mai apoi în Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie, Germania și Olanda. Inițial erau convinse să se vândă pentru "bunăstarea" așa-zișilor parteneri, iar ulterior erau supuse la diverse violențe. "Odată ajunse în țările de destinație, persoanele vătămate ar fi fost determinate să practice prostituția, fiindu-le reținute documentele de identitate. Persoanele vătămate ar fi fost cazate în imobile deţinute de membrii grupării sau închiriate în acest scop și, în măsura în care refuzau să continue activitatea, ar fi fost lovite și amenințate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menține în starea de exploatare", au precizat polițiștii BCCO Galați, care au lucrat cot la cot cu autoritățile olandeze în cadrul dosarului deschis la nivelul DIICOT Galați, ca urmare a mai multor sesizări. 

Sumele de bani obținute din exploatarea femeilor ar fi fost, ulterior, însușite de membrii clanului și investite, prin intermediul unor persoane apropiate, în imobile, autoturisme și diverse alte bunuri și activități. Acționând în această modalitate, cei în cauză ar fi obținut aproximativ 735.000 de euro.

În urma a opt percheziții făcute zilele trecute pe teritoriul României și Olandei, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 biciclete, diverse modele, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din Olanda, două pistoale, dintre care unul letal, precum și 2.000 de euro.

Anchetatorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a două persoane, cercetate pentru trafic de persoane în formă continuată și instigare la spălarea banilor în formă continuată, urmând ca acestea să fie duse în fața Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă. O a treia persoană a primit control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetată pentru spălare de bani în formă continuată.

Citit 7726 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.