16 ani de închisoare pentru că și-a ucis bebelușul "în somn"

16 ani de închisoare pentru că și-a ucis bebelușul "în somn"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tânărul care ajungea după gratii anul trecut sub acuzația de omor asupra unui membru al familiei, după ce bebelușul acestuia, în vârstă de doar o lună, a fost dus la spital în stare extrem de gravă, cu leziuni la cap, și-a primit pedeapsa. Tribunalul a decis să îl trimită după gratii 16 ani, luând în considerare concluziile medico-legale și nu susținerile tatălui, care a negat permanent fapta de care a fost acuzat.

Judecătorii au decis că Daniel Ciuraru, în vârstă de 25 de ani, din Ghidigeni, se face vinovat de uciderea copilului său, care la doar o lună ajungea, în mai 2021, mai mult mort decât viu la camera de gardă a Spitalului de Pediatrie din Galați. Pruncul avea leziuni grave la nivelul craniului, pentru care tatăl și mama aveau o explicație greu de crezut: cel mic ar fi fost lovit din greșeală, în somn, de tatăl cu care dormea în același pat.

Greșit, au apreciat legiștii care l-au examinat pe copil, care la scurt timp a fost transferat la un spital din Capitală, unde a și murit de altfel. Specialiștii au apreciat că rănile bebelușului fuseseră cauzate de lovituri repetate cu corpuri contondente. Acestea i-au provocat "un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie cerebrală-intraventriculară, interemisferic, hematom subdural bilateral, fracturi craniene biparietale şi dehiscenţă suturi coronală şi lambdoidă, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa", cum aveau să consemneze procurorii în rechizitoriul cu care l-au trimis pe Ciuraru în judecată.

Probele, dintre care nu au lipsit și cele referitoare la caracterul tatălui, cunoscut ca un personaj violent, au dus la o condamnare peste medie, de 16 ani de închisoare. În plus, tatăl a fost obligat să plătească peste 250.000 de lei, cheltuieli de spitalizare către cele două unități medicale unde a fost internat copilul, precum și 100.000 de lei, daune morale mamei bebelușului.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.

Citit 3390 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.