58 de ani de pușcărie în cazul atacului de la Lisboa

58 de ani de pușcărie în cazul atacului de la Lisboa
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Tribunalul a dat prima sentință în cazul dosarului deschis în urma unui atac armat fără precedent în Galați, în care mai mulți tineri au deschis focul asupra unui rival, în plină stradă, pe Oțelarilor. Atacul de la cazinoul Lisboa nu s-a soldat doar cu rănirea gravă a unui tânăr de 31 de ani, ci și cu pagube materiale, dar și cu un impact negativ deosebit asupra liniștii și siguranței publice. Verdictul nu este însă definitiv. 


Scandalul care a îngrozit un cartier întreg în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, când mai mulți tineri înarmați cu pistoale cu muniție letală au deschis focul în stradă, în zona cazinoului Lisboa de pe strada Oțelarilor, a ajuns la un prim final, din punct de vedere juridic. Nouă suspecți au fost trimiși în judecată, pentru fapte care au variat de la tentativă de omor la contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tulburarea liniștii și ordinii publice sau mărturie mincinoasă, patru dintre ei primind pedepse care îi vor ține pentru mulți ani după gratii. Principalul vinovat a fost un infractor cu state vechi, considerat la un moment dat cel mai căutat din Galați din cauza repetatelor încălcări ale legii, care i-au adus, după caz, fie mandate de arestare, fie de executare a pedepsei, de la care se sustrăgea. Arestat în urma unei descinderi în forță, în decembrie 2019, Constantin Dragoș Caciu a fost condamnat pentru participare la scandalul de la Lisboa la 17 ani şi 8 luni de închisoare. Un alt participant, Mihai Radu, va executa 14 ani, 8 luni şi 10 zile, în timp ce Bogdan Cosmin Petruţ a primit 9 ani şi 11 luni de pușcărie. Cea mai ”mică” pedeapsă mare este cea aplicată lui Marian Prică. Acesta ar trebui să stea după gratii 8 ani și șapte luni pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Tot o pedeapsă cu închisoarea a primit și Aurelian Robert Deceanu, un traficant de droguri, care va sta după gratii 2 ani și 6 luni. Alături de el, Constantin Anghel, un individ cu aceleași antecedente, va petrece 3 ani, 1 lună și 10 zile, în timp ce Livio Florea a ”scăpat” cu doar 1 an și 6 luni, fiind găsit vinovat de mărturie mincinoasă după ce a încercat să-i disculpe pe amicii lui la audieri. Minciunile la anchetă le-au adus sancțiuni și altor doi inculpați, minori, în privința cărora instanța a dispus măsura educativă a asistării zilnice pentru patru și, respectiv, șase luni. Toți cei nouă condamnați nu vor avea, totodată, voie să se apropie de bărbatul pe care l-au executat în stil mafiot și căruia i-au provocat leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale de cel puțin două luni, un anume Tudose Sterică, Tribunalul dispunând măsuri restrictive pe o perioadă de patru ani, aplicabilă de la momentul eliberării din penitenciar. În custodia statului au ajuns trei pistoale Makarov și o armă Smith&Wesson, precum și bani și substanțe stupefiante, confiscate la descinderile făcute pentru capturarea autorilor. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel. 
Citit 12943 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 22:19

5 comentarii

 • postat de Alexutz
  Joi, 02 Iunie 2022 14:16
  5.2.205.***
  "Valorile" orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Faleza
  Duminică, 29 Mai 2022 09:47
  5.13.210.***
  Legi mutilate si clocite de ciordache,tudorel si tatucu dragnea, legi facute pentru infractori, ca si ei dealtfel
  0
  3
  Raportează
 • Sâmbătă, 28 Mai 2022 16:51
  95.77.107.***
  Daca exista justitie reala in tara, fiecare primea cate 58 de ani cu executare (cu posibilitate de eliberare dupa 25 de ani plini).
  Dar asa... doar sunt incurajati pestii, camatarii, dealerii de droguri, pistolarii si mmaistii sa-si impuna legea lor, a mafiei, a anarhiei democratice. Ei au doar drepturi. Ceilalti au obligatii, sa-i intretina, sa munceasca precum sclavele/sclavii pentru tefalurile si viloaiele sau investitiile imobiliare de pe litoral.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Lisabon
  Vineri, 27 Mai 2022 22:37
  51.179.34.***
  Dacă erau infractori, adică polițai se tergiversa dosarul la infinit și se musamaliza cazul. Și-așa cu ăștia se judeca din 2018 și s-a dat un verdict în prima instanță. E fix pix până la o decizie definitivă. Acum nu știu dacă indivizii sunt în arest sau control judiciar dar dacă nu sunt pot pleca oricând din cauza justiției. Ce e mai fain că psd a modificat legile justitiei și dacă te sustragi executării unei pedepse nu riști nici o sancțiune.
  9
  33
  Raportează
 • postat de Zap
  Vineri, 27 Mai 2022 22:06
  5.13.218.***
  Aia îl vânează cu pistoale IN PLINA Strada și ăștia le dau câte 9 ani.
  În SUA era închis 30 cel puțin.
  3
  52
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.