Acces online total pentru gălățeni la serviciile judiciare. Procese deschise direct de pe telefon

Acces online total pentru gălățeni la serviciile judiciare. Procese deschise direct de pe telefon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un nou portal lansat de Curtea de Apel Galați pentru toate cele 13 instanțe din circumscripție vine în ajutorul justițiabililor, începând de la depunerea unei simple acțiuni, la plata taxelor judiciare online, până la monitorizarea dosarelor și transmiterea documentelor, fără drumuri nesfârșite, copii xerox și stat la cozile registraturilor. 

Justițiabilii din Galați, Brăila și Vrancea au la dispoziție, începând de pe 22 iunie, un nou portal online, menit să le faciliteze accesul la toate serviciile oferite de judecătorii, tribunale și, desigur, curtea de apel. Valabil pentru cele 13 instanțe din circumscripție, portalul, accesibil pe adresa de internet https://cagl.ro, asigură posibilitatea înregistrării unui nou dosar pe rol, depunerea de documente într-un dosar deja existent, plata taxei judiciare de timbru, eliberarea certificatelor de grefă, eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești sau eliberarea copiilor dispozitivului unei hotărâri judecătorești. Cu caracter de premieră, plata taxei judiciare de timbru este integrată complet în pașii de solicitare online a serviciului, prin redirecționare între portalul Curții de Apel Galați, www.ghiseul.ro și înapoi, similar cu mecanismul de plată online din cadrul comerțului electronic privat. Astfel, justițiabilii nu vor mai fi nevoiți să meargă la poștă sau să prezinte dovezile de plată scanate și se elimină riscul folosirii aceleiași chitanțe pentru mai multe solicitări.

"Credem că, prin acest proiect, deschidem drumurile pentru digitalizarea rapidă a serviciilor oferite de toate autoritățile și instituțiile publice din România. Suntem convinși că cetățenii ar avea de câștigat dacă plata online a taxelor, integrată în fluxul de lucru, ar fi implementată de către toate autoritățile și instituțiile publice din România, nu numai de către instanțele judecătorești", au precizat reprezentanții Curții de Apel Galați.

Portalul beneficiază și de posibilitatea de a crea conturi de utilizator prin intermediul aplicațiilor single sign-on Google ID, Facebook ID și Apple ID ori pe baza adresei proprii de e-mail.

Citit 3269 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.