Agresiuni și amenințări cu moartea, la intrarea în Plaja "Dunărea"

Agresiuni și amenințări cu moartea, la intrarea în Plaja "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Un scandal de proporții a avut loc duminică după-amiază la intrarea în baza de agrement administrată de Primăria Galați. Patru indivizi au agresat un cuplu și pe unul dintre agenții firmei de pază, plătită din bani publici să asigure ordinea și liniștea pe plajă. Doi dintre agresori sunt cercetați sub control judiciar, unul - în arest la domiciliu, iar un altul va afla joi, 28 iulie, dacă își va petrece după gratii următoarele 30 de zile.

Un incident aplanat în urma intervenției unui număr sporit de polițiști și jandarmi a avut loc duminică după-amiază, la intrarea în Plaja "Dunărea", unde patru indivizi au făcut scandal și au amenințat cu moartea un cuplu cu care aveau ceva divergențe din trecut. Se pare că cei patru indivizi i-au așteptat pe bărbatul aflat la ștrand cu concubina sa, în zona caselor de bilete, lângă vestiare, iar acolo, fără să țină cont de faptul că în zonă era multă lume, inclusiv copii, au trecut la acțiune.

"Cei patru inculpaţi au agresat fizic o persoană de sex masculin, la intrarea în complexul Plaja "Dunărea", zona vestiarelor şi a caselor de bilete. Pentru a săvârşi fapta, inculpaţii au aşteptat victima să iasă, împreună cu concubina sa, din vestiarele complexului şi nu au ţinut cont nici de prezenţa publicului, inclusiv minori, nici de prezența agenţilor de securitate. În momentul intervenției agenților de securitate pentru aplanarea conflictului, s-a constatat că un agent de securitate a suferit de asemenea agresiuni în zona antebraţului, provocate de unul dintre inculpaţi", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Ulterior, indivizii au trecut la alt gen de agresiuni, amenințându-i pe cei doi, pe bărbat și concubina lui, prin intermediul SMS-urilor. "Unul dintre inculpaţi, prin mesaje text şi mesaje vocale, i-a solicitat persoanei vătămate de sex masculin să nu anunţe organele de poliţie şi să renunţe la plângere, sub ameninţarea cu moartea şi cu acte de agresiune fizică, acte de natură să îi provoace o stare de puternică temere. Ulterior, prin mesaje tip text, un alt inculpat a ameninţat-o cu moartea pe persoana vătămată de sex feminin, solicitându-i să nu anunţe organele de poliţie, iar concubinul său să-şi retragă plângerea", au mai precizat procurorii.

Depășiți de situația care risca să se amplifice, agenții firmei de pază au cerut sprijinul poliției. Eduard Pamfil, individul care l-a agresat pe agentul de pază, a fost reținut și dus în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, măsură asupra căreia judecătorii urmează să se pronunțe joi, 28 iulie. Un alt suspect a fost plasat sub arest la domiciliu, iar alți doi sunt cercetați sub control judiciar pentru lovire sau alte violențe, amenințare, tulburarea liniștii și ordinii publice și influențarea declarațiilor.

Citit 9695 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.