Legume și fructe vândute în centrul orașului, direct în stradă. Comerciant ambulant, sancționat de Poliția Locală

Legume și fructe vândute în centrul orașului, direct în stradă. Comerciant ambulant, sancționat de Poliția Locală
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Lupta pentru supraviețuire i-a dat mari bătăi de cap unui gălățean. Acesta a făcut comerț, în plin centrul orașului, cu legume și fructe, fără autorizație și fără documente de proveniență a mărfii.

Ieșit recent din pușcărie, un bărbat din Galați susține că cei doi ani în care a stat după gratii i-au distrus toată viața. Ajuns la limita supraviețuirii, bărbatul este nevoit acum să trăiască de pe o zi pe alta, din puținii bani pe care îi câștigă zilnic vânzând fructe și legume într-o zonă centrală din oraș.

”Sunt bolnav și nu am ce mânca pentru că Poliția Locală mi-a confiscat abuziv marfa pe care o vindeam ca să pot supraviețui!” Așa începe Vasile Budescu, un bărbat din Galați, povestea lui de viață. Acesta susține că a făcut pușcărie nevinovat și că a stat doi ani după gratii, din cei cinci pe care îi avea de executat. Eliberat în martie 2022, Budescu a constatat că are nevoie de o slujbă pentru a supraviețui. Cum cel mai bine se pricepea la vândut, bărbatul și-a deschis propria afacere de comercializare de legume și fructe, fără însă a avea și actele necesare. În fiecare dimineață, Budescu își aranja frumos lădițele cu legume și fructe în plină zonă centrală a orașului, în cartierul Mazepa 1. ”Nu puneam mult adaos la kilogram, cam 1 leu. Luam marfa din Piața de la ruși și o vindeam aici. Aveam legume și fructe în special, dar uneori mai aveam și legături de zarzavat”, povestește comerciantul.

Poliția Locală i-a dat planurile peste cap

Deranjați de prezența vânzătorului în zonă și de faptul că marfa era vândută în condiții improprii, locatarii blocurilor din zonă au solicitat sprijinul oamenilor legii. Polițiștii de la Departamentul Comercial, din cadrul Poliției Locale, l-au luat la întrebări pe Budescu și au constatat că acesta nu avea nici autorizație pentru a desfășura activități de comerț și nici nu putea justifica proveniența mărfii.

Vasile Budescu s-a simțit însă nedreptățit, făcând circ în plină stradă. ”Veneau și îmi luau marfa, cu lădițe cu tot. Nu îmi dădeau proces-verbal pentru marfa confiscată, ba mai mult, îmi spuneau să mă duc să cer de la primărie un loc în piață unde să pot vinde. Toate acestea durează și eu nu am din ce trăi. Au venit însoțiți de mascați, ca și cum eu eram vânzător de droguri sau infractor. Mi-au dat amenzi la fiecare două zile și mi-au confiscat și toată marfa pe care o aveam. Nu înțeleg de ce nu mă lasă să vând, mai ales că sunt bolnav de cancer și am nevoie să mănânc”, povestește bărbatul. Acesta susține că a solicitat obținerea unui loc de comercializare a produselor în piață, însă, până când va intra în legalitate, mai are de așteptat. 

Pentru a lămuri situația exactă, am solicitat și punctul de vedere al Poliției Locale. Aceștia susțin că, în urma sesizărilor primite de la cetățeni, polițiștii locali au încercat să rezolve problema întâi prin îndepărtarea omului din zona respectivă. Mai mult, aceștia declară că Budescu a primit și câteva avertismente prin care era atenționat că desfășoară comerț fără autorizație și rugat să parăsească zona. ”În jur de 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 70.000 de lei au aplicat polițiștii locali în zona Potcoava de Aur. De asemenea, ca măsură complementară, au fost confiscate peste 800 de kilograme de produse perisabile (legume și fructe), produse care au fost predate spre comercializare unui operator economic autorizat, dar și un cântar, care se află în Camera Corpuri Delicte a instituției”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați. ”Pentru faptele care contravin legislației în vigoare (comerț neautorizat și ocuparea domeniului public/spațiu verde în zona Potcoava de Aur), Poliția Locală Galați a înregistrat un număr mare de apeluri telefonice”, a mai spus reprezentantul Poliției Locale Galați.

Citit 7243 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.