Galaţiul - doar trambulină spre alte zări!

Galaţiul - doar trambulină spre alte zări!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Parchetul local, vin doi şi pleacă trei! *

Din august până în decembrie 2010, magistraţii judecători sau procurori stagiari vor parcurge, în câteva etape, definitivarea pe post, care va începe cu înscrierile  şi se va finaliza cu un examen la Institutul Naţional al Magistraturii.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, această oportunitate pentru procurorii care şi-au făcut stagiatura aici înseamnă, de fapt, o nouă pierdere de efectiv.

Aşa cum am aflat de la Liliana Constanda, prim-procurorul adjunct al instituţiei, la examenul din acest an pentru definitivarea pe post vor pleca trei procurori stagiari. E vorba de trei procurori care reprezentau un real sprijin pentru partea de anchetă şi de unul care a activat la instanţele de judecată.

„Aşa se întâmplă la noi, vin doi, pentru că, într-adevăr, ne-au venit doi magistraţi, unul cu o vechime de 5 ani, altul absolvent al Institutului Naţional al Magistraturii şi pleacă, aşa cum am mai spus, 3. Asta deşi se formaseră la noi şi noi am fi avut mare nevoie de ei. Dar, după ce trec examenul de definitivare pe post, aceştia zboară acolo unde le este mai bine…”

Galaţiul, cum ştiţi, e un front ocolit de combatanţii în ale magistraturii pentru că lupta cu dosarele e mult mai grea aici decât în alte zări ale României. Aceasta este o realitate ce pare de nezdruncinat în justiţia mioritică.

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.