Preschimbarea permiselor de vânătoare

Preschimbarea permiselor de vânătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preschimbarea permiselor de vânătoare, cerută de Autoritatea Publică Centrală (a statului) pentru Silvicultură, iar acţiunea va fi dusă la capăt în conformitate cu prevederile Ordinului nr.539 din 25 august 2009 al Ministrului Apelor, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, privind aprobarea regimului permiselor de vânătoare.

Bineînţeles, această acţiune atrage după sine anularea permiselor vechi, obţinerea celor noi şi punerea acestora în circulaţie.

Ce cusur or fi avut cele mai vechi documente de acest gen, care au fost eliberate în condiţiile altor prevederi legale nu ştim, dar ăsta-i trendul, doar se preschimbă şi paşapoartele, şi permisele de conducere ş.a.m.d.

Aşadar, ce şi cum poate face un membru vânător sportiv al unei asociaţii de profil pentru a se conforma directivei? Ne-am interesat şi am aflat de la conducerea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi.

Preschimbarea, la concret

Vânătorii cu  state de serviciu mai vechi în materie şi care, fireşte, au permise, se vor prezenta la sediul A.J.V.P.S. Galaţi, unde trebuie să aducă o copie a buletinului (cărţii) de identitate pe un CD, precum şi cu fotografia personală cuprinsă (scanată) pe acelaşi suport magnetic.

În acelaşi timp, persoanele care au susţinut în această vară şi au trecut cu brio examenul de vânător, trebuie să prezinte, de asemenea, un CD care să înglobeze o copie după cartea de identitate, precum şi fotografia personală.

În plus, acestea mai au nevoie, atunci când vor solicita la Poliţie eliberarea unui permis de portarmă, de două fotografii color tip legitimaţie.

Persoanele care doresc obţinerea unui certificat (permis) de portarmă, pentru a putea deţine şi folosi o armă de vânătoare, trebuie să participe şi să absolve, prin examen, cursurile organizate de A.J.V.P.S Galaţi. E vorba de şedinţe de pregătire teoretică, dar şi de şedinţe de tragere specifice în poligon.

Aceleaşi persoane interesate de obţinerea unui permis de portarmă  trebuie să ştie că au nevoie de un aviz psihologic distinct, nemaifiind valabil cel cuprins în fişa medicală cu care s-au înscris la examenul de vânător.

Alte detalii pot afla de la sediul A.J.V.P.S. Galaţi din strada Brăilei, Bloc BR5A (mai sus de Restaurantul Laura), sau la telefonul cu numărul 0236 41 21 10.

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.