Faptă bună răsplătită prost

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hoţul prins, negustor în libertate, aşa s-a putea caracteriza pe scurt istoria unui individ prins în timp ce fura şi pe care oamenii legii l-au lăsat să se plimbe nestingherit, în libertate. Istoria începe acum două luni, când unui gălăţean, Cătălin Mandalac, i s-a făcut milă de un vagabond.

A vorbit cu acesta şi l-a întrebat dacă nu ar dori să trăiască din muncă cinstită. Cel fără locuinţă a primit bucuros propunerea şi a spus că va face tot ce i se spune în schimbul unui acoperiş deasupra capului şi a unei farfurii cu mâncare.

„Tocmai lucram pentru amenajarea unei locuinţe din oraş, aşa că aveam destul de lucru. L-am luat cu mine şi am început munca. Încet-încet au apărut şi problemele, pentru că din gospodăria în care lucram au început să dispară tot felul de lucruri”.

„Mai întâi au dispărut din sculele cu care lucram, apoi nu am mai găsit scara de zugrăvit. Au fost furate şi caloriferele din fontă şi un motor demontat de pe o maşină, pagube ca care proprietarul casei le estimează undeva pe la 40 de milioane de lei vechi”.

„L-am suspectat pe Damian Alexandru, cel pe care îl luasem de pe stradă şi am stat împreună cu proprietarul la pândă. Sâmbăta trecută l-am prins asupra faptei. Îşi făcuse duplicat la cheile de la casa respectivă, aşa că intra acolo când vrea el. Acum adunase nişte fier din curte şi venise cu un cărucior de la o firmă de colectare a fierului vechi”, ne-a povestit Cătălin Mandalac.

Acesta a continuat spunând că a sunat la 112 şi a chemat poliţia, iar respectivul a fost prins asupra faptei. „Au venit cei de la Secţia 1, l-au dus la poliţie, am mers acolo şi noi şi am dat declaraţii, ca să aflăm mai târziu că procurorul i-a dat drumul şi se află acum în libertate”.

„Eu consider acum că omul ăsta este pericol. Trebuie să îmi schimb toate încuietorile, pentru că mi-e frică că şi-a făcut dubluri la chei şi mă poate fura şi pe mine. Mai mult, am aflat că ar fi şi recidivist şi că ar fi cercetat şi pentru alte furturi. Nu cred că este normal ca un astfel de om să fie în libertate”, ne-a mai spus Cătălin Mandalac.

Povestea spusă de către acesta a fost conformată şi de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Tatulici, respectivul este cercetat în acest moment de pentru furt calificat şi violare de domiciliu, iar procurorul care instrumentează cazul a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Citit 780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.